Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Flera fördelar med Floorball Fitness

På kort tid har drygt 70 föreningar blivit inspirerade och börjat använda sig av övningsmaterialet Floorball Fitness. Det är ett komplett och enkelt träningskoncept som vänder sig till alla oavsett vilken nivå man är på.

Materialet, som har inspirerats av Sport Fitness, har tagits fram av Skånes Innebandyförbund tillsammans med Skånes Ishockeyförbund, Handbollsförbund samt RF-SISU Skåne. Projektet är delvis finansierat av Framåtfonden och är ett träningskoncept som är till för att idrottsföreningar ska kunna utveckla sitt träningsutbud och bredda sina målgrupper.

Jag ser flera fördelar med det här konceptet. Genom att erbjuda ett så enkelt och komplett verktyg som dessutom är gratis, så får alla föreningar möjlighet att använda materialet och utvecklas, säger Inez Rehn Inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy.

Svensk Innebandys övergripande mål för 2030 är att ”Innebandy är en sport som alla ska kunna engagera sig i”. En del av målet, är att ha 60 000 licensierade motionärer.

Vi har ett mål att nå fler målgrupper och att bli fler motionärer och jag tror att föreningar med hjälp av Floorball Fitness ska kunna erbjuda innebandy som passar för fler, säger hon.

Den senaste tiden har många föreningar använt Floorball Fitness som ett komplement till träningen, när träningsuppläggen behövts anpassas för att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Det är kul att se allt engagemang i föreningarna som testar och utforskar materialet och är kreativa med det, säger Inez och fortsätter:

Vår målsättning är att Floorball Fitness ska vara ett bestående inslag i föreningarna och i höst kommer vi att fortsätta att implementera konceptet i föreningar och distrikt, vilket ska bli kul. 

Läs mer om Floorball Fitness

Vid frågor kontakta Sarah Jaxell, projektledare för Sport Fitness, Sarah.Jaxell@skanskidrott.se 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56