Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Finnkampen i Luleå ställs in

Finnkampen för herrlandslaget och U19-herrlandslaget var planerad till 6-7 februari i Luleå. Nu har beslutet tagits, tillsammans med Finska Innebandyförbundet, att ställa in arrangemanget på grund av det rådande smittläget.

– Vi hoppas att vårt långvariga landslagsutbyte så snart som möjligt ska kunna återupptas, säger Svenska Innebandyförbundets marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Beslutet att ställa in Finnkampen innebär att herrlandslaget inte kommer att spela några matcher den här säsongen. För U19-herrlandslaget väntar dock VM i Tjeckien i månadsskiftet april-maj.

– Vi uppskattar förståelsen från Finlands sida att vi blev tvungna att ställa in arrangemanget i Luleå, och hoppas att vårt långvariga landslagsutbyte så snart som möjligt ska kunna återupptas, säger Svenska Innebandyförbundets marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson och fortsätter:

– Ett stort tack till värdstaden och den lokala arrangören för förståelsen kring den uppkomna situationen. Vi längtar redan efter att komma till Luleå och Norrbotten och siktar nu med full kraft på att genomföra Finnkampen för damlandslaget och U19-damlandslaget i februari 2022 där.

För herrlandslaget och U19-herrlandslaget är fortsatt ambitionen att samlas den aktuella veckan i februari för att fortsätta sina förberedelser inför U19-VM och den framflyttade VM-turneringen i Finland i december.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-12-14, kl 13:00