Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Fifty/Fifty- en utbildning flera fördelar

Fifty/Fifty fortsätter att utbilda Sveriges föreningar i jämställdhet och ännu en förening som nu upptäckt utbildningen är Lindås Rasta IBK.  
- Jämställdhet är en självklarhet i samhället och det duger inte att inte arbeta med det i föreningen, säger Linda Gyså som sitter i Lindås Rastas styrelse.  

Lindås Rasta har två elitsatsande lag och en ungdomsverksamhet med lag i så gott som alla årskullar och för dem är det viktigt att arbeta med jämställdhet för att skapa en lärande, attraktiv och trivsam idrottsmiljö. Föreningen hade börjat sitt arbete med jämställdhet innan de kom i kontakt med Fifty/Fifty, just för att säkerställa att förutsättningarna var de samma för elitlagen och ungdomslagen och på så sätt erbjuda en inbjudande förening i stort. Fifty/Fifty blev en fortsättning på det arbetet och har bidragit med nya perspektiv till föreningen.

- Jämställdhet är en självklarhet i samhället och det duger inte att inte arbeta med det i föreningen. Samarbetspartners ställer krav på föreningen i jämställdhetsfrågorna och därför är det viktigt att vara i framkant, säger Gyså.

Föreningen har nu två lektioner kvar innan de gjort alla sex och tycker att materialet har varit bra och bidragit med många matnyttiga diskussioner i styrelserummet. En annan fördel de ser med utbildningen är att det varit möjligt att gå tillbaka och se filmerna om igen.  

-För oss har det varit viktigt att titta på vår förening med andra glasögon och genom materialet och filmerna så har vi fått en aha-upplevelse då vi kände igen mycket i filmerna som vi inte tänkt på tidigare, säger Gyså.

Framöver kommer föreningen fortsätta plocka ut delar av utbildningen för att ta reda på hur de kan arbeta på lång sikt. Styrelsen kommer bland annat börjar använda termer som används i Fifty/Fifty-materialet vilket de ser som en bra grund att stå på. Detta kan också bli en gemensam terminologi för hela föreningen i jämställdhetsarbetet på sikt.  

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56