Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Euro Floorball Tour i Uppsala ställs in

Landslagsturneringen Euro Floorball Tour, som skulle ha arrangerats 13-15 november i Uppsala, ställs in. De fyra deltagande nationerna har tagit ett gemensamt beslut i frågan.
– Spelarnas trygghet och hälsa kommer alltid först. I nuläget med den ökade smittspridning vi har i Sverige och Europa ser vi inte att det är möjligt att genomföra turneringen, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Damlandslagen och U19-damlandslagen från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien var tänkta att göra upp om pokalen i den årliga turneringen Euro Floorball Tour i IFU Arena i Uppsala 13-15 november. Men efter en gemensam dialog i helgen kom beslutet att ställa in turneringen.

– Spelarnas trygghet och hälsa kommer alltid först. Den ökade smittspridningen vi ser just nu, i samband med att det i stort sett varje vecka kommer nya restriktioner i de deltagande länderna, gör att det är svårt att planera för ett genomförande. Vi har som arrangör ett delat ansvar med nationerna för samtliga deltagares hälsa och det är inte värt risken just nu att genomföra turneringen, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

– Internationellt blickar vi nu framåt och jag hoppas innerligt att situationen i världen ser annorlunda ut om ett halvår, så att vi lägga fullt fokus på först och främst U19-VM i Uppsala 5-9 maj 2021. Det är redan uppskjutet två gånger, så nu hoppas vi på tredje gången gillt. Sedan vill vi arrangera det bästa världsmästerskapet på damsidan genom tiderna i slutet av 2021, säger Mikael Ahlerup.

Kontakt:

Mikael Ahlerup, generalsekreterare Svensk Innebandy, tel: 070-585 36 46

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-10-19, kl 13:00