Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

"Ett kanonbra sätt att jobba med integration"

Svensk Innebandys satsning på integration fortsatte starkt under säsongen 2018/19. I Charlottesborg har det gjorts flera insatser för att få flera att upptäcka innebandy.

I början av 2018 inledde Svensk Innebandy en satsning med uppdraget att starta upp innebandy på en ort som just då inte erbjöd någon innebandy alls. Målet i Charlottesborg, en förort till Kristianstad, var att lyfta området genom att få barn och ungdomar in i idrottsverksamhet.

- Vi har en tanke på att de ska in i Willands IBK:s ordinarie verksamhet. Vi har haft träningar, föreläsningar och umgåtts med spelarna även utanför innebandyn. Dessutom har vi sett till att flera har erbjudits praktikplatser och några har även utbildats till domare, säger Jimmy Malmgren som är en av de ansvariga i projektet.

I projektets lokala styrgrupp sitter Svensk Innebandy, Kristianstad kommuns fritidsförvaltning och socialtjänst, HSB, Willands IBK och Skåneidrotten. Två samordnare har anställts på 40 procent var.

- Charlottesborg är ett så kallat utsatt område med i princip ingen annan idrott. Men Kristianstad kommun satsar på ungdomar och det anses att det går att göra skillnad, säger Bodil Långberg, strategisvarig i integrationsfrågor på Svensk Innebandy.

Det finns två grupper som tränar i ”Challan”. 11-13-åringar och 16-24-åringar.

- Det är ett kanonbra sätt att jobba med integration och försöka ge spelarna en meningsfull fritid. De behöver hjälp på vägen in i samhället och idrotten. Det här är ett bra sätt, säger Jimmy Malmgren.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55