Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Emil Johansson är Årets spelare 2019/20

IBF Faluns Emil Johansson är Årets spelare i svensk innebandy på herrsidan.

– Det är väldigt kul och ett bevis på att jag fortsätter att hålla en hög och jämn nivå, säger han.

27-årige Emil Johansson utnämns till Årets spelare för andra säsongen i rad. Med drivet att alltid utvecklas har han fortsatt att leverera imponerande innebandy under ännu en säsong. Hans unika och offensiva spelstil har lett till att han gjort 65 poäng under säsongen i Svenska Superligan. Han skapade dessutom tillsammans med Alexander Galante Carlström säsongens målfarligaste par, genom att ha assisterat honom 24 gånger.

– Jag hade en bra förra säsong och har i år haft en högre lägstanivå. Jag har fortsatt på samma spår som jag hade då, säger Johansson.

Under 2019 blev Johansson utsedd till Världens bästa spelare, som den första backen att bli tilldelad priset. Bakom sin otroliga säsong och utveckling menar han att det är mycket driv och vilja att bli bättre som är hemligheten.

– Det är drivet att vilja vinna titlar med Falun som gör att jag behöver och vill utvecklas. Sedan har jag fantastiska personer runt mig; tränare och medspelare som låter mig spela ut. Så dem har jag att tacka, säger han och fortsätter:

– Men självklart är det enkla och uttjatade svaret att det är träning som ligger bakom allting. Men den hårda träningen drivs av motivationen till att vilja vinna titlarna med laget.

Även i landslaget har Johansson imponerat spelmässigt under säsongen. Han har en framstående och offensiv roll från sin backposition, precis som i klubblaget.

Den 4-12 december spelar herrlandslaget VM i Helsingfors, något som Johansson ser fram emot.

– Jag vill vara i toppform till dess, men även fortsätta att utvecklas och bli ännu bättre till kommande säsonger.

Fakta, Emil Johansson
Ålder: 27
Klubb: IBF Falun
Position: Back
SSL-poäng 2019/20: 65 (26+39)

Motivering: 
Emil Johansson är en komplett tvåvägsspelare som behärskar alla positioner och gör det på allra högsta nivå. Han har gjort en av sina starkaste säsonger i Falun sedan han kom dit och utvecklas fortfarande. Med sitt oförutsägbara spel är han en viktig spelare både i klubblaget Falun och i landslaget.

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

De andra nominerade på herrsidan i år var: 
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56