Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Ellen Rasmussen är Årets spelare 2019/20

Malmö FBC:s Ellen Rasmussen är Årets spelare i svensk innebandy på damsidan.   
– Det är det största individuella priset man kan få i Sverige, så det är fantastiskt roligt, säger hon. 

 24-åriga Ellen Rasmussen har i match efter match imponerat den gångna säsongen. Hon har varit en härförare i sitt Malmö och var en stor del i att laget slutade på en historiskt stark femteplats i Svenska Superligan.  

Rasmussen slog sitt personliga poängrekord och slutade på delad tredjeplats i poängligan. På 25 matcher blev det 66 (24+42) poäng. 

– Jag har hållit en jämn nivå säsongen igenom. Det är inte så många matcher som jag är missnöjd med, utan jag har haft en hög lägstanivå och presterat på topp ganska många matcher, säger hon.  

Rasmussen har alltid haft en dröm om att bli en av världens bästa innebandyspelare. När hon nu har blivit utnämnd till Årets spelare i svensk innebandy vet hon att det både är talang och hård träning som ligger bakom titeln.  

– Jag har en stark vilja att bli en av världens bästa spelare och det är det som driver mig och håller motivationen uppe. Samtidigt tycker jag att det är enormt kul att spela innebandy, och speciellt i Malmö FBC. Det gör att jag vill gå på alla träningar och alltid bli bättre, säger hon och fortsätter:   

– Jag har gått från att ha ansetts vara en talang till att träna stenhårt. Jag kan inte leva på talang när jag är 24 år. Det kanske fungerade när jag var tolv år och spelade Gothia Cup, men när man är vuxen är det hård träning som ligger bakom en bra innebandyspelare.  

Även i landslaget har Rasmussen varit tongivande. Hon ingick i den svenska trupp som vann VM-guld i december i Schweiz och var en av de bästa spelarna i finalen mot hemmanationen.  

Rasmussen själv tror att hon har fått utmärkelsen till Årets spelare då hon hållit en jämn nivå hela säsongen och att hon har lyft sitt spel flera nivåer.   

– Jag har haft det där lilla extra den här säsongen som har bidragit till att jag har varit med och avgjort i många tighta matcher. 

Motivering:  
Ellen är en kulturbärare och lagkapten som i år har tagit ännu ett kliv i sin utveckling. Hon bär sitt Malmö på sina axlar med en självklarhet, pondus och auktoritet i match efter match. En komplett spelare och vinnarskalle som älskar att duellera, göra mål och assister, likväl som att jobba hårt över hela banan och att täcka skott. Ellen är en ovärderlig pjäs i sitt Malmö och i landslaget.  

Fakta, Ellen Rasmussen  
Ålder: 24 år
Klubb: Malmö FBC  
Position: Center/forward 
SSL-poäng 2019/20: 66 (24+42) 

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan. 

De andra nominerade på damsidan i år var:  
Anna Wijk, Kais Mora IF 
Emelie Wibron, Iksu 
Johanna Hultgren, Kais Mora IF
Moa Gustavsson, Kais Mora IF

Årets spelare genom tiderna.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56