Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Efter landslagsdebuten – nu är han sugen på VM-debut

Han spelade sin första landskamp under Finnkampen men har varit aktuell för landslaget vid tidigare tillfällen, men har då varit tvungen att tacka nej på grund av skada. Nu vill Omar Aldeeb fullfölja drömmen och spela sitt första VM.

 Det skulle betyda jättemycket och något som jag strävar efter, säger Omar Aldeeb.

Omar Aldeeb gjorde landslagsdebut under Finnkampen i Alingsås 2019, där han även gjorde sitt första mål i landslaget. Sedan dess har han fortsatt att vara aktuell i landslagssammanhang och spelade i november Euro Floorball Tour.

 Det som är den största skillnaden från SSL-matcherna är det fysiska. Man måste vara mycket starkare på boll och man kan inte kan vara stillastående utan måste vara i rörelse hela tiden, säger han.

Den 4-12 december spelar herrlandslaget VM i Hartwall arena, dit Aldeeb satsar på att försöka ta en plats i truppen.

 Det är något jag siktar mot och något som jag haft i åtanken nu under sommaren och i slutet av förra säsongen och egentligen sedan jag gjorde debut, säger han och fortsätter:

Jag har haft dialog med (förbundskaptenen Mikael) Hill och (assisterande förbundskaptenen Andreas) Lundmark och de har sagt vad de förväntar sig från mig och jag har tränat jättehårt sedan vi hade det snacket. Så jag har gjort allt sådant och försökt rehabilitera min kropp så mycket som det går och nu är jag helt skadefri och känner mig i jättebra form. Jag har gjort bra ifrån mig på alla tester så jag känner mig redo och ska bara försöka hålla mig fräsch.

Hans spelsinne, fart och förmågan att göra poäng är några egenskaper som han menar på att han kommer kunna bidra med om han blir uttagen.

Att bli uttagen skulle betyda jättemycket såklart. Det är något som jag strävat efter länge. Det är väl allas dröm att få spela VM för sitt land. Sedan så är det något efter landslagsdebuten som gör att jag känner att jag kan vara med och bidra, så det skulle vara stort att komma med i truppen.

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 1-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56