Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Det är Malmös mål till säsongen

Hård försäsongsträning, ett fartfyllt spel och högre intensitet på träningar. Det ska bli Malmö FBC:s framgångsrecept den här säsongen.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Niklas Lauritsen inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har tränat i treveckors perioder, sen en vecka ledigt. Tjejerna har även haft individuella träningspass som varit individanpassade. Sammanfattningsvis har vi kört både gemensamma och individuella pass under försäsongen.

 Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har kört cirka en gång i veckan. Vi tycker att det är viktigt att starta med fysiken, men även hålla igång klubba och boll samtidigt. Det är skönt för tjejerna att få ett avbrott från innebandyn för att kunna förberedda sig fysiskt inför kommande säsong.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Det viktigaste är att vi måste träna innebandy i ett högre tempo och med ett bättre fokus. Vi ska få upp intensiteten rejält när vi tränar innebandy.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Många av våra spelare känner varandra sedan tidigare, men det gäller att fortsätta få ihop gruppen på ett bra sätt. Det hoppas vi sedan kan ge resultat till att fler spelare tar för sig på planen och blir ledargestalter. För oss är det väldigt viktigt att våra nyförvärv kommer in i gruppen snabbt, så de känner sig trygga i gruppen och vågar ta för sig rejält på planen.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Tereza Urbankova, forward från Chadov, Tjeckien. Unikt att Tereza varit med oss från första början. Hon flyttade hit tidigt och har varit med under hela försäsongen. Hon har en stark fysik och är väl förberedd inför SSL. Tereza har även näsa och sinne för att göra både mål och poäng. Hon har erfarenhet från stora matcher och besitter en god teknik.

- Yamou Njai, back från Linköping IBK. Hon kom till oss redan förra säsongen. Yamou är en hård back som är rejäl i många situationer och är tuff att möta. Hon har bra teknik och en stark mentalitet för att ta för sig på innebandyplanen.

- Hanna Simonsson, forward från Emmaljunga. Hon har en stark genombrottskraft och sinne för att göra både mål och poäng. Hanna har ett bra passningspel och en god spelförståelse.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Jag hoppas och tror att det blir många att hålla ett extra öga på. Men Ellen Rasmussen och Frida Mainz Ohlsson blir intressanta att följa. Både Ellen och Frida har väldigt bra teknik och hög arbetskapacitet på planen. Ellen har tagit stor plats både hos oss och i landslaget. Hon kommer fortsätta att vilja utvecklas och bli ännu bättre. Frida tror jag kommer slå igenom ytterligare med sin kapacitet och vara en spännande spelare att följa.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi har inte spikat något mål tillsammans ännu. Men vi vill självklart bli ytterligare bättre och kunna ta oss till slutspel.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot starten av säsongen. Det ska bli spännande att följa det vi jobbat på tillsammans.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- KAIS Mora, de har ett starkt lag och är revanschsugna. Dem skulle jag sätta som seriefavorit. KAIS Mora har värvat bra spelare och blir absolut inte sämre än tidigare.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55