Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Jonathan Edling

Jonathan Edling är en världsmålvakt med offensiva spetskompetenser i hans sätt att sätta igång spelet och även assistutkast. Han har en av seriens bästa räddningsprocent, den bästa om man ser till de målvakter som har spelat flest antal matcher. FC Helsingborgs minst sagt stabila sista utpost som har varit en bärande faktor för deras framgång i serien. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy. 

- Jag har varit med och bidragit mycket till laget. Jag har gett laget chansen att vinna matcherna och har en hög lägsta nivå.

Edling har hållit en jämnare nivå den här säsong, något som syns i protokollet. Helsingborg släppte in färre mål än de gjort på flera säsonger. (sen 2015/16)

- Jag är nöjd med min lägsta nivå den här säsongen. Jag tycker inte att jag har haft samma toppar som jag haft tidigare säsongen, men jag har hållit en hög och stabil nivå hela säsongen.

Det är inte varje år en målvakt blir nominerad, även om Edling faktiskt blev nominerad förra säsongen också.

- Nej, jag har inte tänkt på Årets spelare. Det är inte vem som helst som blir nominerad till detta och jag tycker att det finns väldigt många bra innebandyspelare där ute. Så att bli nominerad till detta är väldigt roligt och inget jag gått och tänkt på tidigare.

Det skulle betyda mycket att vinna. Folk ser vad man presterar och att man håller en hög nivå. Det är så klart alltid kul att få den uppmärksamheten. Det hade betytt mycket.

- Det är ju laget och tränarna. Sen är det min målvaktstränare Daniel Pålsson som har varit med mig från och till sen jag var femton år. Sen är det framför allt min fru där hemma. Som tar ett stort ansvar där och gör det möjligt för mig att spela.

Fakta:
Position: Målvakt 
Poäng grundserien: 2 (0+2)
Nuvarande förening: FC Helsingborg
Moderförening: Förslövs IF
Tidigare nominering: 2019/20

Totalt fem kandidater är nominerade till Årets spelare på dam- respektive herrsidan.  
Vilka som blir Årets spelare presenteras i Svensk Innebandys livestudio inför SM-finalen, som sänds kl 17-19 den 23 april på www.innebandy.tv.     

Årets spelare i svensk innebandy utses i slutet av varje säsong.  Juryn till priset består av representanter från Svensk Innebandy, landslagen, Föreningen Svenska Superligan och media.  

Se tidigare års vinnare.

  

 

 

 

 

 

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-04-18, kl 09:00