Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare 2019/20, kandidat 4: Jonathan Edling

I år har han gjort en av sina starkaste säsonger i SSL. Med sina vassa utkast gjorde han flest poäng i herrarnas SSL bland målvakterna. Nu är Jonathan Edling nominerad till Årets spelare.  
— Jätteroligt, det kom inte så väntat, men absolut jätteroligt såklart, säger Jonathan Edling.

Jonathan Edling har under flera säsonger vaktat FC Helsingborgs kasse och menar att han har tagit ännu ett kliv i sin utveckling den här säsongen. 

— Jag är väldigt nöjd med min säsong, det är en av de bästa som jag har gjort under min SSL-karriär. Jag har hållit en hög lägsta nivå och inte haft så djupa dalar i mitt spel, säger han. 

En sak som sticker ut hos Edling är hans assister som han gjort i år. Med sina sju poäng sätter han dels ett personligt rekord och dels är det flest poäng gjorda av en målvakt den här säsongen i herrarnas SSL. Han tangerade dessutom rekordet flest gjorda assister genom tiderna under en säsong på herrsidan, vilket han delar med Storvretas Viktor Klintsten som gjorde sju assister säsongen 2012/13.    

— Det har mycket att göra med att jag har folk som springer så fort jag får bollen, så att jag alltid har någon att kasta till. Men det är klart att det ligger en del träning bakom utkasten och att hitta en bra tajming med de som springer på bollarna.  

Under säsongen har Edling också varit uttagen till både Euro Floorball Tour och Finnkampen och nu är målet att ta en plats till VM i december.   

— Jag är nöjd med min prestation i landslaget, vilket jag är varje gång som jag blir uttagen och får visa vad jag går för, säger han och fortsätter:
— Det är klart att jag känner att jag varit med på de flesta samlingarna och har goda möjligheter att komma med till VM. Sedan handlar det mycket om hur jag presterar fram till dess. Men målet är att ta en plats i VM-truppen.  

Nu är Jonathan Edling nominerad till Årets spelare.  

Motivering:  
Han har gjort sin bästa säsong sedan han kom upp i SSL och hade en viktig roll när Helsingborg säkrade en slutspelsplats under säsongen. Med sina vassa utkast och goda förmåga att läsa spelet är han en viktig spelare för sitt lag. Edling har dessutom gjort en bra säsong med landslaget i både Finnkampen och Euro Floorball Tour.  

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Hittills är Kim Nilsson, Emil Johansson och Alexander Galante Carlström nominerade på herrsidan. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56