Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare 2012/13: Johan Samuelsson

Innebandyns finaste utmärkelse på herrsidan, Årets spelare, går säsongen 2012/13 till Granlos och landslagets lagkapten Johan Samuelsson.

Efter att ha fört Dalen till SM-final för ett år sedan valde Johan Samuelsson att flytta hem och spela för moderklubben, tillika nykomlingen, Granlo 2012/13. Samuelsson drog ett tungt lass under säsongen som lagkapten och stöttspelare och mäktade med 54 poäng (18+36), vilket räckte till femte plats i Svenska Superligans poängliga.

Han förde Granlo till slutspel där de pressade Storvreta till fem matcher i kvartsfinalen.

"Det var en dröm att få komma hem och spela SSL med moderklubben"

Johan Samuelsson, Granlo BK

- Otroligt roligt att få en sådan här bekräftelse. Att bli Årets spelare är en av de finaste utmärkelserna du kan få och det är ett bevis på att man gjort något bra i år. Ser jag tillbaka på säsongen med Granlo och landslaget är jag nöjd med vad jag åstadkommit, säger Johan Samuelsson och fortsätter:

- Det var en dröm att få komma hem och spela SSL med moderklubben. Och det har verkligen gått bra, både för mig och för Granlo. Jag har fått ett stort förtroende och mycket ansvar och jag har trivts fantastiskt bra utanför banan.

I december ledde Johan Samuelsson, som lagkapten, det svenska landslaget till sitt första VM-guld sedan 2006.

- Det var en fantastisk upplevelse. Jag tycker under säsongen att jag höjt de flesta bitarna något snäpp. Lägstanivån har varit högre än ifjol då det var lite mer bergochdalbana. Det finns alltid procent att bli bättre och jag hoppas att jag fortfarande kan utvecklas.

Johan Samuelsson har utsetts till Årets spelare med följande motivering:
”Johan Samuelsson tilldelas priset Årets spelare för sina prestationer säsongen 2012/13. Han var lagkapten i det landslag som vann VM-guld i Schweiz. Också lagkapten i nykomlingen Granlo som charmade alla med sin framfart den gångna säsongen. Johan Samuelsson är en ledare på och utanför banan med stor pondus bara genom att vara sig själv. Arbetar alltid hårt både offensivt och defensivt, spelar med hög fart och har ett fantastiskt passningsspel. Kan själv kliva fram och avgöra viktiga matcher men framför allt gör han alltid sina medspelare bättre.”

Fakta Johan Samuelsson
Född: 1988
Position: Center
Moderklubb: Granlo BK
Nuvarande klubb: Granlo BK
SSL-poäng 2012/13: 54 (18+36)
Slutspelspoäng 2012/13: 7 (4+3)

Juryn 2013 består av:
Tomas Engholm, ordförande Svenska Innebandyförbundet
Kim Fors, Föreningen Svensk Elitinnebandy
Micael Fasth, redaktör för TV4:s innebandysändningar
Daniel Eriksson, chefredaktör Innebandymagazinet
Sebastian Nurmi, presschef Svenska Innebandyförbundet
Jan-Erik Vaara, herrlandslagets förbundskapten
Curt Söderström, damlandslagets förbundskapten

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55