Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets domarpar 2019/20, kandidat 1 (herr)

Thomas Andersson och Rickard Wissman har haft en händelserik säsong där de dömt flera seriematcher men även fått äran att döma Champions Cup-finalen för tredje året i rad. Nu är de nominerade till Årets domarpar i SSL herr.  
- Det är såklart jättekul, det är en ära att få döma i världens bästa liga och att anses vara en av de bästa domarna där är ett privilegium, säger Thomas Andersson. 

Domarparet Thomas Andersson och Rickard Wissman nöjda med säsongen och har kunnat leverera på den nivån som de önskat.  
 
- Vi har bibehållit en hög nivå, och tycker att vi har höjt oss ytterligare vilket vi tycker är kul. Vi försöker inför varje säsong att ta ett nytt tag och skapa lite nytändning i form av att skapa nya fokusområden, säger Andersson.

Fokusområdena för domarparet i år var att vara närvarande i varje situation och det är något som de tycker att de har lyckats med. Men de ser också på säsongen ifrån ett större perspektiv där de tycker att de skapat en mer homogen domargrupp i herrarnas SSL och fått med sig kollegorna underifrån.  

- För några år sedan hade vi ett ganska stort gap mellan domare som har dömt i superligan länge och nykomlingar, och då blir det ju som i vilken grupp som helst att det skapas vissa klyftor som blir både utmaningar och möjligheter. Vi har jobbat tillsammans för att närma oss varandra och minska gapet så att vi blir en så homogen grupp som möjligt, säger Andersson och fortsätter.

- Vi som domare dömer våra individuella matcher men vi ska försöka ha en gemensam bedömningsgrad oavsett vilka som dömer och oavsett vilka som dömer vilken match, men då underlättar ju erfarenheten att skapa den här jämnheten som det medför.   

Internationellt sett så har domarparet dömt två matcher i Champions Cup dels en semi och dels finalen.  

- Det ett privilegium att få döma en final och kul att vi har fått göra det tre år i rad, säger Andersson.

Motivering: 
Ännu en säsong har gått och än en gång är Thomas och Rickard nominerade till årets domarpar. Paret har under säsongen hittat nya fokusområde som de på ett strukturerat och analytiskt sätt arbetat med. Detta definierar deras domarskap, att alltid vilja utvecklas och att alltid tävla om att rankas som ett av det bästa domarparet i Sverige och världen. 

Varje säsong utses årets bästa domarpar inom Svensk Innebandy på dam- respektive herrsidan. Tre domarpar på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Juryn som utser Årets domare består av SIBF:s domarorganisation. 

Årets domare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56