Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets domarpar 2019/20, kandidat 1 (dam)

Ludwig Broadhall och Robert Nordin har tillhört SSL -gruppen sedan säsongen 14/15 och sedan januari 2019 är de nominerade som internationella domare, vilket lett till att de fått flera viktiga internationella uppdrag. Nu är Ludwig Broadhall och Robert Nordin nominerade till Årets domare i damernas SSL.  

- Det är väldigt roligt såklart och ett kvitto på att det vi har jobbat för har gett någonting, så det är ärofyllt, säger Ludwig Broadhall.   

Ludwig Broadhall och Robert Nordin har sedan säsongen 14/15 tillhört SSL-gruppen och dömt flera matcher i damernas SSL. Sedan januari 2019 är de dessutom nominerade som internationella domare, vilket betyder att de haft äran att döma flera större internationella matcher och dömde bland annat Finnkampen i Uppsala under året.   

- Det har varit en väldigt rolig och givande säsong som resulterat i mer erfarenhet. Vi har rest mer än vad vi gjort tidigare säsonger och fått prova på flera olika typer av uppdrag vilket har ställt olika krav på oss som domare, säger Broadhall.  

Domarparets erfarenheter gällande att döma utländska lag och att döma på ett annat språk är inget nytt men att få göra det i tävlingsmiljö är något som domarparet inte gjort tidigare. Med årets varierande matcher har domarparet fått prova på flera och nya miljöer än bara SSL-miljön vilket utvecklat paret, inte minst när det gäller i kommunikationen.   

-Säsongen har ställt andra krav på oss framförallt när det gäller vårt sätt att kommunicera, vilket jag tror är väldigt viktigt i domarskapet. Under de internationella matcherna möter vi och pratar med individer som vi aldrig träffat tidigare vilket ställer krav på den kommunikativa delen, säger han och fortsätter:  

- Vi har därtill utvecklat tron på det vi gör, och då menar jag att vi har blivit bättre på att hitta vårt gemensamma synsätt på hur vi vill att innebandy ska spelas, och kan därefter praktisera det i vårt domarskap. Det har lett till en säkerhet och tro på att vi tar rätt beslut och vågar förklara varför vi tagit beslutet.  

Tankarna inför nästa säsong är målmedvetna för domarparet. Förra säsongen var de reserver till SM-finalen vilket var ett steg fram för dem efter att de dömt två semifinaler i rad, och nu vill de ta nästa steg och döma en SM-final.   

- Kortsiktiga målet är att få döma ett slutspel och långsiktiga målet kommer att vara en finalplats. Vi vill fortsätta ta steget framåt så det är klart att vi drömmer om en final, det tillhör ändå att vara med i gruppen tycker jag, det är dit man vill.   

Motivering  
Ludwig och Roberts säsong har under lång tid målmedvetet jobbat med att utveckla sitt domarskap och denna säsong har varit deras bästa. De har haft en jämn och hög prestationsnivå och deras förmåga att upprätthålla en god kommunikation med spelare och ledare skapar ett bra arbetsklimat på planen. 

Varje säsong utses årets bästa domarpar inom Svensk Innebandy på dam- respektive herrsidan. Tre domarpar på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Juryn som utser Årets domare består av SIBF:s domarorganisation. 

Årets domare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56