Damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour uttagen

Publicerad
Lundin Johansson Rasmussen Damlandslaget Luleå

Den 7–11 november spelas Euro Floorball Tour för damlandslaget i Karlovy Vary, Tjeckien. Detta blir förbundskapten Linn Lundströms andra samling med laget. Här är truppen som består av 20 spelare och tre målvakter.

Finnkampen i Luleå blev förbundskapten Linn Lundströms första. Nu är det dags för nästa landslagsläger då det bär av till Tjeckien och mer saker ska testas mot tre starka nationer.

– Det har varit en bra start på vad vi ser redan nu som en ny VM-resa. Vi testar och kommer testa olika delar i vårt spel och i synnerhet försvarsspelet. Från Luleå finns det både utropstecken och frågetecken, säger Linn Lundström och utvecklar:

 Det här EFT-lägret kommer ge oss chansen att samla fler svar då det är mer varierat motstånd. Det är såklart också intressant att se vad Finland tagit med sig och eventuellt justerat från våra senaste möten under Finnkampen.

Oavsett motstånd kommer det vara ett aggressivt Sverige till stora delar, som bland annat tar sig uttryck i ett högt försvarsspel.

Vi experimenterar med att utveckla och vidareutveckla ett riktigt högt försvarsspel. Det är ett försvar där vi just nu spelar med relativt mycket risk. Vi får analysera hur mycket vi i slutändan vinner och förlorar på det men vi är där och utforskar det som allra mest.

– Det är ett bra verktyg att ha under ett mästerskap om vi skulle hamna i underläge till exempel eller att vi vill ändra skepnad i matchen.  Det är också något som rimmar bra med den innebandy vi vill spela som ska vara initiativtagande och händelserik.

Tre spelarförändringar från Luleå är att Klara Molin, Emma Stenberg och Nellie Öhgren nu är tillbaka i landslagstruppen. Samtliga tre tvingades tacka nej till senaste samlingen. På målvaktssidan är det också förändringar. Där väljer staben nu att åka med tre målvakter. Från senaste lägret är det Frida Görtz som nu inte är med.

– Det är fyra väldigt kompetenta målvakter som vi har att arbeta med och alla fyra målvakter är högaktuella inför varje samling. Vi följer dem över tid i sina klubbmiljöer och även här i landslaget. Nu passade det fint att ta med tre målvakter och där får vi förhoppningsvis se alla i matchmiljö också.  

Målvakter
Jenny Axelsson, IBF Falun
Lovisa Hedin, Thorengruppen IBK
Matilda Östlund Visén, Täby FC IBK

Utespelare
Cajsa Alm, Thorengruppen IBK
Moa Andersson, Pixbo IBK
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Mathilda Ekenlinde, Thorengruppen IBK
Moa Johansson, Thorengruppen IBK
Wilma Johansson, Västerås Rönnby IBK
Matilda Lindgren, Västerås Rönnby IBK
Klara Loneberg, Pixbo IBK
Ellen Lundin, Pixbo IBK
Mira Markström, Pixbo IBK
Klara Molin, Täby FC IBK
Hanna Nordstrand, Täby FC IBK
Evelina Petersson, FBC Kalmarsund
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Matilda Sjödin, FBC Kalmarsund
Emma Stenberg, Pixbo IBK
Ida Sundberg, Kloten-Dietlikon, Schweiz
Maja Viström, Thorengruppen IBK
Emelie Wibron, Thorengruppen IBK
Nellie Öhgren, Thorengruppen IBK

Ledare
Linn Lundström, Förbundskapten
Joel Rauswall, Assisterande förbundskapten
Felix Sundh, Team Manager
Åsa Tjusberg, Läktarcoach
Johan Vedin, Materialförvaltare
Sara Hjorting, Målvaktscoach
Karin Moesch, Idrottspsykologisk rådgivare
Henrik Tunér, Leg. kiropraktor

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS