U19-herrarna inledde EFT med förlust mot Schweiz

Publicerad
Alexandersson U19herr Finland

En svag start, en starkare mittenakt men sen kopplade Schweiz greppet. Det var Euro Floorball Tour-premiären för U19-herrarnas del i en kort sammanfattning. Nu hoppas både lagkaptenen och förbundskaptenen på en svensk förbättring under helgen.

Starttiden var satt på 09.30 lokal tid och det var Schweiz som var mest vaket från start. Efter tre raka mål från de vit-röda så fick U19-herrarna hål på den Schweiziska målvakten. Det skulle dock ta till den andra perioden innan de blågula var ikapp. 

När Filip Öijer stänkte in 4-4 bara några sekunder efter 3-4-reduceringen så var känslan att Sverige var helt inne i matchen. Men den som trodde det fick ur svensk synvinkel tyvärr fel. 

– Där i andra perioden hade vi bra intensitet, vann mycket bollar, skapade målchanser och det kändes bra. Det var verkligen i känslan att vi var på gång, summerar lagkapten Alex Andersson och får medhåll från förbundskapten Jonatan Brolin om känslan:

– Där är känslan riktigt god. Vi går upp i hög press och får en jätteeffekt på det men sen kommer mål från Schweiz och vi går ner i jättedipp igen som vi inte riktigt tar oss ur. Då blir känslan spontant besvikelse men alla vill göra bättre ifrån sig. 

I den tredje perioden var Sveriges momentum som bortblåst. Schweiz 6-4-ledning fortsatte att växa och efter 60 spelade minuter var det 5-11 på tavlan. 

– Otroligt ojämna insatser under matchens gång. Det är väl en kombination av en form av sökande där många vill göra rätt för sig men glömmer sitt eget ansvar att vinna duellerna. Där behöver vi börja landa rätt. Det handlar inte om att spela perfekt utan ta ansvar för sina individuella situationer i matchen, säger förbundskapten Jonatan Brolin och preciserar:

– Vi behöver mer bolltäck, mer stopp i försvarsspelet på anfallande motståndare och deras löpningar och även hur man går in i närkamper med sina motståndare. Allt det där behöver vi ha en större prestige i den här matchen.

Imorgon väntar Tjeckien och Alex Andersson är redo för revansch. Han vill se mer av intensiteten som var i andra akten.

– Vi ska spela som vi gjorde de där tio minuterna i andra perioden. Aggressivare, vinna fler bollar och gå rakare mot mål. Vi ska vara ett mer rakt spelande Sverige. Jag kommer gå ut och visa vägen, vara hård att möta och sätta in bollen mot kasse, säger lagkapten Alex Andersson.

– Vi kommer analysera det här och i slutändan kommer vi hitta svar på det här. Den stora utmaningen är att inte låta det här resultatet påverka spelarnas självkänsla men det är en grupp som är tillgängliga för att ställa om sig. Tjeckien imorgon kommer också bli en bra utmaning och framförallt på kampnivån så det kommer bli jättespännande och ett roligt motstånd för oss, säger Jonatan Brolin.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 5-11 (1-3, 3-3, 0-5)

Första perioden
0-1 (00.52) Matteo Gervasoni (Nino Bühler)
0-2 (07.58) Andrin Christen(Matteo Gervasoni)
0-3 (08.42) Jhonan Meier (Janik Kurschner)
1-3 (17.50) Vilgot Kronstrand (Lucas Hägglund)

Andra perioden
2-3 (13.44) Erik Östby (Lucas Hägglund)
2-4 (14.00) Janik Kürschner (Dario Bürgler)
3-4 (14.30) Viktor Jonth (Oliver Mendoza Nyberg)
4-4 (14.34) Filip Öijer (Felix Nilsson)
4-5 (16.59) Matteo Gervasoni (Mika Hanni)
4-6 (18.27) Loris Murer (Timon Anderegg)

Tredje perioden
4-7 (01.28) Nino Bühler (26 Janis Reusser)
5-7 (02.42) Albin Strand
5-8 (03.28) Janis Reusser (Matteo Gervasoni)
5-9 (04.20) Andrin Christen (Jhonan Meier)
5-10 (12.25) Andrin Christen (Dario Bürgler)
5-11 (12.45) Rovin Thalmann (Timon Anderegg)

Spelschema U19-herrarna Euro Floorball Tour (EFT), Raumo och Åbo, Finland
18 oktober 08.30, Sverige - Schweiz 5-11 
19 oktober 09.00, Sverige - Tjeckien
20 oktober 11.00, Finland - Sverige

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS