Sverige förlorade EFT-avslutningen mot Finland

Publicerad
Olivermendoza

Avslutningsmatchen i Euro Floorball Tour blev ingen chans till revansch för Sveriges U19-herrar. Hemmanationen Finland var en nivå bättre och vann med 11-6. 

Det blev en tredje raka utan vinst för svensk del. En poäng togs igår mot Tjeckien men idag visade sig Finland vara ett hack bättre än blågult. Redan efter första perioden var det en tung uppförsbacke då det stod 6-2 på tavlan i finsk favör.

– Jag tycker vi kommer ut lite halvsvajjigt i första perioden, de sätter sina lägen och sen kommer vi inte in i det riktigt. Första två tre minuterna är vi på samma nivå men sen när de sätter en boll så är det som att vi tappar huvudet och inte kommer upp i nivå igen, säger Oliver Mendoza Nyberg som dock drog till med tre mål i dagens match:

– Ja, det var väl på tiden. Det känns som att det har gått stolpe ut under hela EFT för min del så det var skönt. Men samtidigt så spelar det inte någon som helst roll när vi förlorar.

Precis som matchens lirare har förbundskapten Jonatan Brolin ingen munter känsla i kroppen efter EFT:s sista match.

– Det finns alltid två sidor av sig själv i de här lägena. Det finns en analysdel och en del med horn i pannan. Den sista är ju rent av galen just nu. Jag ser det som att det finns en del i att vi ska vara som bäst sen och det går att lära ur det här. Men en del i att vara bäst sen det är att lära sig att tävla och hantera situationer under matchens gång. Så ur båda de synvinklarna så är det att vi får vara besvikna på vad som är just nu, sammanfattar Jonatan Brolin. 

Det som (kanske) kan lindra några oroliga känslor är att det är långt kvar till VM i vår. Givetvis någonting som påverkar saken att se på resultat och hur arbetet går vidare framöver.

– I det här läget så måste vi lära oss att hantera motgångar, det behöver man träna på individuellt och lära sig hantera hur man går vidare. Framförallt så är det viktigt att vi hittar vägar att göra om motgångar till framgångar. Det sker både individuellt och i grupp men ytterst ansvarig är jag och det är vårt jobb i staben att utvärdera och ge rätt saker att jobba med, både i det strategiska och det mentala, säger Jonatan Brolin som ändå kan se positiva frön att ta med sig vidare från EFT-helgen.

– Det är några som sticker ut i den här gruppen, både på och utanför banan. Vi har kunnat testa femmor som vi kanske tänker på lång sikt. Det tar vi med oss och vi ser det som riktigt lyckat läger på sidan av banan. Vi är ett jättehärligt gäng som trivs med varandra, utanför fungerar det väldigt bra.

Matchfakta
Finland-Sverige 11-6 (6-2,1-0,4-4)

Första perioden
1-0 (04.40) Joni Hiltunen (Samuli Leppaniemi)
2-0 (05.28) Dani Jaaranen (Leo Tiittala)
3-0 (10.54) Joni Hiltunen (Viljami Engman)
4-0 (12.58) Joni Hiltunen (Samuli Leppaniemi)
4-1 (13.33) Oliver Mendoza Nyberg (Lucas Hägglund)
4-2 (15.46) Oliver Mendoza Nyberg (Vilgot Kronstrand)
5-2 (17.32) Joona Kajaala (Aapo Seppala) 
6-2 (19.03) Markus Maronen (Esa Jaurakkajärvi)

Andra perioden
7-2 (07.43) Aleksi Hono (Joonas Vettensaari) 

Tredje perioden
7-3 (02.11) Oliver Mendoza Nyberg (Vilgot Kronstrand)
8-3 (06.26) Samuli Leppaniemi (Esa Jaurakkajärvi)
8-4 (06.39) Felix Nilsson (Ludvig Kalldin)
9-4 (06.55) Viljami Engman (Veikko Paajanen)
10-4 (10.04) Viljami Engman (Ilmo Leino)
10-5 (11.58) Filip Öijer (Lucas Hägglund)
10-6 (16.57) Lucas Hägglund (Alex Andersson)
11-6 (17.29) Samuli Leppaniemi

Spelschema U19-herrarna Euro Floorball Tour (EFT), Raumo och Åbo, Finland
18 oktober 08.30, Sverige - Schweiz 5-11
19 oktober 09.00, Sverige - Tjeckien 5-6 (eft. str.)
20 oktober 11.00, Finland - Sverige 11-6

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS