Styrkebesked inför VM – Svensk seger i Euro Floorball Tour

Publicerad
EFT Seger Herrarna Finland

Uppdukat för finalmatch i Euro Floorball Tour mellan Finland och Sverige. Då blev det jämnt, målfattigt och blågul seger i en rejält tuff landskamp. "Viktigt att vi fått jobba hårt för att vinna", summerar förbundskapten Thomas Brottman.

I en hård och närkampsfylld match så var det rejäla finalkänslor i mötet mellan Finland och Sverige. En publiksiffra på 1897 åskådare fick uppleva en fartfylld innebandy mellan två världslag.

– Vi börjar matchen riktigt bra. De första tio minuterna är, om inte den bästa, bland de bästa inledningarna vi har haft på en match under min och Niklas tid tycker jag. Det var bra bytesdisciplin, bra vård av bollen och spelade fint. Sen jämnar det ut sig ju längre det går, säger förbundskapten Thomas Brottman.

Målen var lätträknade efter två perioder. Linus Malmströms dragskott hade letat sig in i första men när andra blev mållös var det istället antalet dueller och utvisningar som klättrade upp i antal. 

– Det var en nivå som nästan var farlig stundtals och då blir både spelare och ledare, i båda lagen, rädda för det är mycket att spela om framöver. Sett till det, oavsett så var det en rolig match där båda lagen gav sig själva chansen att vinna, säger Thomas Brottman som fick se bland annat Ludwig Persson i spela i numerärt underläge en hel del:

– Det var bra att få svar på vissa delar i boxplay om man ska se det så. Det var en del märkliga saker som hände och en konstig och hackig match när man fick spela jättemycket ett tag och sen inte alls en viss stund. Vi tappade huvudet emellanåt och samtidigt var det bara att skratta bort vissa situationer, säger backen som också blev matchens lirare.

Tredje perioden blev minst lika hård men också några fler mål. Albin Sjögren och Emil Johansson utökade Sveriges målkonto till tre men Finland kämpade febrilt. Sista reduceringen till 3-2 kom dock vid 19.31 och de blågula kunde stänga ner och kliva av som segrare av Euro Floorball Tour denna gång.

– Det är alltid speciellt att möta Finland i Finland och kul att vinna såklart. Sen vet jag inte om vi ska dra så hårt på att vi vinner men jag tycker det var viktigt att vi fått jobba hårt för att vinna. Det är jag tacksam för, summerar Thomas Brottman.

Matchen var också den sista innan VM-truppen ska tas ut den 11 november. Det är alltså bara några veckor kvar för förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén att fundera och analysera.  

– Nu ska vi titta på massa siffror hemma, statistik, siffror och analyser. Vi får se hur de presterar sista matcherna i ligorna också sen är det djupa samtal mellan mig och Niklas innan truppen tas ut, säger förbundskaptenen som fått mer att fundera över nu efter EFT:

– Ja, det har blivit ännu mer intressant. På grund av skadeläget så har konkurrensen blivit bredare och fler spelare att ta i beaktning. 

Matchfakta
Finland-Sverige 2-3 (0-1,0-0,2-2)

Första perioden
0-1 (09.26) Linus Malmström (Markus Jonsson) 

Andra perioden

Tredje perioden
0-2 (02.52) Albin Sjögren (Tobias Gustafsson)
0-3 (07.33) Emil Johansson
1-3 (10.12) Heikki Iiskola (Aaro Astala)
2-3 (19.31) Luukas Hyvarinen (Ville Lastikka)

Spelschema herralandslaget Euro Floorball Tour (EFT), Raumo och Åbo, Finland
18 oktober, Sverige - Schweiz 7-3 
19 oktober, Sverige - Tjeckien 5-4
20 oktober, Finland - Sverige 2-3

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS