Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Veteran-SM 2022 ställs in – nytt datum klart för 2023

Veteran-SM 2022 som skulle arrangerats i IFU Arena i Uppsala den 4-6 februari ställs in. Anledningen är de förlängda restriktionerna som gäller kring cuper och läger.

Det är andra gången som den nya tävlingsformen Veteran-SM tvingas att ställas in på grund av pandemin. De drygt 40 anmälda lagen får tillbaka sin anmälningsavgift.

– Efter att fått ställa in förra året hade vi verkligen sett fram emot att arrangera Veteran-SM i år. Intresset var stort återigen och det hade blivit en häftig och underhållande turnering. Men med rådande smittläget och restriktioner som gäller är det inte möjligt att genomföra mästerskapet under februari månad, säger Svenska Innebandyförbundets marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Nu får alla – med åldern inne – istället ställa in siktet på mästerskapspremiären 2023. För redan nu har Svensk Innebandy, Upplands Innebandyförbund, IFU Arena, och Destination Uppsala spikat ett nytt datum att boka in i kalendern. Veteran-SM nästa år blir i Uppsala och IFU Arena den 3-5 februari 2023.

– Tråkigt att behöva ställa om såklart men det här ger oss mer tid att få tävlingen att locka ännu fler deltagande lag och få premiärturneringen än större nästa år. IFU Arena, Upplands IBF och Destination Uppsala har varit väldigt behjälpliga och snabba i omställningsarbetet, och jag är övertygad om att veteran-SM blir en succé när vi väl arrangerar det, säger Stefan Jonasson.

– I det läge i pandemin som vi tyvärr fortfarande befinner oss i känner vi oss trygga i att det är rätt beslut att flytta fram evenemanget. Vi ser fram emot mästerskapspremiären i Uppsala 2023 i stället, säger Anna Lindström, chef möten och evenemang på Destination Uppsala.

Kontakt:
Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef Svensk Innebandy, tel: 0760 107 367
Anna Lindström, chef möten och evenemang, Destination Uppsala, tel: 0767 618 335

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-01-11, kl 16:00