Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Tränargruppen för Guldsteget är klar

En nyhet för i år är Guldsteget för tränare. Där har nu fyra respektive tre tränare har tagits ut för herr- och damverksamheten i landslaget.

- Det är stort att starta en utbildning så nära kopplad till vår yttersta elitverksamhet. Att följa och bidra till landslagen över ett helt år - det tror jag faktiskt att vi är unika i att bjuda in till, säger Svensk Innebandys utbildningsansvarig Andrea Hjelmåker.

Guldsteget för tränare erbjuds årligen till en liten grupp, 6–8 personer, som vill verka nära och bidra till herr- eller damlandslaget. Det är ett ettårigt engagemang för tränare med ambitioner att verka på högsta nivå.

De som antas arbetar med konkreta bidrag till de olika seniorlandslagsstaberna, och de handleds av förbundskaptenerna. Under året får de utbildning i landslagets spelidé, spelsätt och psykologi för att tillsammans med de andra deltagarna kunna utföra uppgifter kopplade till före, under och efter VM.

Svensk Innebandys utbildningsansvarig Andrea Hjelmåker har varit drivande i att ta fram Guldsteget för Tränare.

- Det är stort att starta en utbildning så nära kopplad till vår yttersta elitverksamhet. Att följa och bidra till landslagen över ett helt år - det tror jag faktiskt att vi är unika i att bjuda in till. Guldsteget för Tränare är ett sätt för oss att förmedla och skola in i landslagens arbetssätt – både vad gäller spelet, ledarskapet och psykologin. Det är också ett fantastiskt sätt att få in ytterligare stark kompetens runtomkring våra landslag. Vi gläds åt att det är så många som har sökt till utbildningen, närmre 50 stycken, och är övertygade att detta är ett vinnande koncept även för kommande år.

Antagna till damverksamheten

Christoffer Suominen
Välmeriterad och lång erfarenhet av tränarskapet, noggrann, tydlig och analytisk. Brinner för att utveckla sig själv och göra sporten till en mer attraktiv produkt. Utbildad lärare.

Nuvarande uppdrag: tränare för Thorengruppen IBK i damernas SSL.


Mårten Storm

Stor erfarenhet och tillgång kring mätningar av spelet, analys och statistik. Magisterexamen i Idrottsvetenskap. Vill utveckla sig själv tillsammans med andra med liknande ambitioner.

Nuvarande uppdrag: tränare Rotebro IS IBK, dam och herr.


Mickael Fredriksson

Besitter styrkor i bland annat analys och scouting. Pedagogiskt utbildad, just nu speciallärare. Älskar att arbeta med detaljer i spelet och använder olika videoverktyg frekvent.

Nuvarande uppdrag: tränare IBK Lockerud Mariestad dam, samt NIU Vadsbogymnasiet Mariestad.

Åsa Karlsson, förbundskapten i damlandslaget, om utbildningen.

- Äntligen är vi igång med även ett Guldsteg för tränare, något som har diskuterats tidigare, det är härligt. På damsidan har vi sökt efter en grupp som vi tror kan samarbeta bra tillsammans och som har ett tydligt driv för att Svensk Innebandy ska fortsätta att vara världsledande. En tuff och grym utmaning då vi alla vet att jaga är som regel lättare än att bli jagad. En utmaning som vi känner att dessa tre herrar är redo för. Dessutom har vi lyckats få med många olika kompetenser som kommer bli riktigt spännande att föra samman för just denna utmaning. Dessvärre var det inte en enda kvinnlig sökande. Jag hade verkligen hoppats att någon ska ta chansen och söka. Vi behöver fler kvinnliga ledare på alla plan.

Antagna till herrverksamheten

Thomas Holmgren

Innehar stor erfarenhet av vad som krävs på yttersta nivå nationellt och internationellt som spelare och vet vad som krävs vid mästerskap. Spelat tolv stora finaler. Taktiskt kunnig, samt scoutintresse.

Nuvarande uppdrag: tränare i IBF Falun i herrarnas SSL


Alexander Brinkmann

Lösningsorienterad, analytisk och drivs av att hitta utvecklingsmöjligheter kring spelidéfrågan. Brinnande intresse för spelets utveckling. Utbildad på Bosön och nyexaminerad mästerskapscoach.

Nuvarande uppdrag: tränare i FBC Kalmarsund i herrarnas SSL.


Emil Lindström

Tillämpning av statistik och pedagogisk kompetens är några av styrkorna som tillförs här. Kandidatexamen i Idrottsvetenskap. Brinner för att fortsätta koppla statistiken till spelidéfrågorna.

Nuvarande uppdrag: scout och läktarcoach i U19-herrlandslaget


Daniel Pålsson

Lång erfarenhet av tränarskap för målvakter. Styrkor bland annat genom scouting och individanpassade upplägg för mv. Brinner för att hjälpa till med att plocka fram nya arbetssätt för nästa generations målvakter.

Nuvarande uppdrag: tränare i FC Helsingborg i herrarnas SSL


Niklas Nordén, förbundskapten i herrlandslaget, om utbildningen.

- Utbildningsförfarandet kunde inte startat bättre. Det är riktigt häftigt med så många sökande och dessutom den topp av meriterade tränare som ansökt till Guldsteget för tränare. Det har gjort urvalet till ett angenämt problem. På herrsidan har vi sökt efter en grupp som vi tror kan samarbeta bra tillsammans och som har ett tydligt driv för att Svensk Innebandy på herrsidan ska bli världsledande igen. Dessutom har vi lyckats få med många olika kompetenser som kommer bli riktigt spännande att föra samman för just denna utveckling. Jag kan knappt vänta på att dra igång.

Guldsteget har också valt att ställa in siktet på målvaktssidan, där man har tagit in en tränare som kommer börja i herrlandslaget för att sedan arbeta med alla målvakter.

- Att dessutom lägga ett visst fokus kring målvaktssidan är ett prioriterat område och med Daniel Pålsson på Guldsteget för tränare och med Klas Skoglund och Pontus Boman redan inne i verksamheten känns det som att detta område kan få en fin kickstart, säger Nordén.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-02-12, kl 11:26