Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Herrarnas U19-VM skjuts upp

Herrarnas U19-VM, som planerades till 28 april-2 maj i tjeckiska Brno, skjuts upp.
– Att skjuta upp mästerskapet ökar chanserna för ett genomförande med samtliga nationer, säger Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström.

Sveriges U19-herrlandslag var laddat och redo för världsmästerskapet i Brno, men på grund av coronapandemin har Internationella Innebandyförbundet beslutat att det inte kan genomföras på utsatta datum. I stället skjuts det upp till 25-29 augusti.

– Det här var ett scenario som vi vet var ett alternativ och vi står bakom beslutet till fullo. Alla nationer har de senaste veckorna bidragit med information till Internationella Innebandyförbundet som underlag för beslutet. Att skjuta upp mästerskapet ökar chanserna för ett genomförande med samtliga nationer, vilket gynnar det sportsliga perspektivet. Förhoppningsvis är vi i ett annat läge i pandemin då, säger Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström och fortsätter:
– Sverige har ett oerhört starkt lag som absolut kommer vara med och fightas om guldet när väl U19-VM spelas. Nu finns det tid att ytterligare arbeta med spelarna för att slipa på detaljer som kan bli avgörande.

Det tidigare beslutade spelschemat ligger kvar, förutom att datumen ändras.

– Vi förstår att det här beskedet väcker frågor om damernas U19-VM i Uppsala, som planeras 5-9 maj. Det beslutet dröjer dock lite längre med tanke på att det är en annan situation än Brno. Mästerskapet i Uppsala har redan flyttats två gånger. Om det inte är möjligt att genomföra det i maj är det sannolikt att det ställs in helt. Det arbetas just nu med frågan inom både Svenska och Internationella Innebandyförbundet och vi återkommer med besked så fort ett beslut finns, säger Lindström.

Mer information om herrmästerskapet finns på U19-VM:s hemsida.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-03-03, kl 12:05