Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Halvår till VM - så jobbar Sverige för att nå guldet

Revanschsugna Sverige har laddat i över ett år för att i december vara på topp och vinna tillbaka VM-guldet, som just nu innehas av Finland.

Vi har ett bra lag med en stor bredd som i kombinationen med vårt spel gör att vi kommer vara bra förberedda i december, säger herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill.

Idag är det ett halvår kvar till finalen av herr-VM, som spelas 4-12 december i Hartwall Arena i finska Helsingfors. Hemmaarenan för de regerande världsmästarna som Sverige mött under de senaste årens VM-finaler.

Ända sedan förra VM-finalen, som spelades 2018 i Prag då Sverige förlorade med 6-3, har förberedelserna varit igång för att Sverige ska vara förberedda i december 2020.

– Bortsett från att förra veckans läger blev inställt så jobbar vi på enligt planeringen inför VM, där vi i ledarstaben i veckan har träffats för att planera höstens läger, säger Hill.

Försommar brukar betyda läger för landslagen, men så blev det inte i år. På grund av Coronapandemin har flera landslagsläger varit tvungna att ställas in, bland annat herrlandslagets läger i Visby som skulle ha genomförts 3-7 juni. Nu kommer det istället vara viktigt för spelarna att fokusera på försäsongen och göra jobbet själva för att vara redo till höstens landslagsläger i Växjö 2-6 september. Ett viktigt läger för spelarna där de kan visa upp sig, men också för att gå igenom spelidéer och taktik. VM-truppen kommer sedan tas ut i november.

Pandemin har lett till en längre försäsong för spelarna där de kan förbereda sig på bästa sätt inför säsongen. De spelare som har haft skavanker har även kunnat lägga mer tid på rehabilitering så att
de kan vara hela under kommande säsongen och VM.

– Självklart hade vi sett fram emot ett SM-slutspel där de spelare som vi är intresserade av hade fått visa upp sig. Men vi får hoppas att den långa försäsongen för med sig att alla spelare kan vara hela så att vi kommer kunna prestera på topp i de viktiga matcherna under VM, säger Hill.

Under onsdagen träffades ledarstaben för att planera lägret i Växjö. Staben har också haft individuella samtal med de spelare som just nu är aktuella inför VM och för att kartlägga hur de planerar att satsa på innebandyn nästa säsong.

– För att vinna tillbaka guldet kommer det vara viktigt hur vi i laget förbereder oss för att vara på topp i de viktigaste matcherna såsom semi och final. Att vi får spelet att sitta under grundspelet för att sedan få en peak i slutspelet, är vad vi siktar på och då kommer det krävas att vi har spelare som är i form, pigga och fräscha, säger Hill och fortsätter:

– Här har vi i ledarstaben ett ansvar att ge spelarna de bästa förutsättningarna genom att planera läger och hålla igång kontakten med spelarna under tiden, nu när vi inte kunnat ha ett av våra viktiga läger.

Fakta:
VM spelas 4-12 december
Senast Sverige vann VM-guld var 2014 i Göteborg.

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 2-6 september – läger i Växjö
- 14-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december - VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här 

Köp dina biljetter här och se VM på plats 

Sveriges spelschema:
4 december 15.30 Sverige – Lettland
5 december 18.30 Finland – Sverige
6 december 15.30 Danmark - Sverige
8-12 december, placeringsmatcher

Läs mer om VM 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56