Storvreta siktar på semifinal: ”Folk räknar med att vi ska kunna slå Telge”

Publicerad
Vountis44

Svenska Cupens åttondelsfinaler är spelade och totalt har två allsvenska lag lyckats ta sig vidare till kvartsfinal. På damsidan är det Storvreta som är en del av slutstriden. Trots uppgiften som väntar är det tydligt att Uppsalalaget fortsatt är att räkna med i turneringen. 

Storvreta ställdes mot Täby i åttondelsfinalen som är ett väletablerat lag i högsta ligan. Storvreta, som vanligtvis huserar i en serie under, har gått som tåget i turneringen. Storvretas Jonna Vuontisvaara bidrog med tre poäng från egen klubba. Trots det lyfter hon den kollektiva insatsen som vinstfaktorn.

– Det var en intensiv match och det är ett helt annat tempo när man möter ett SSL-lag än när man möter lagen i Allsvenskan. Det gick bra, både för egen del och för laget. Det var många i laget som klev fram i den här matchen och det var väldigt kul att se, säger Vuontisvaara.

För Storvretas del står det klart att det blir SSL-nykomlingarna Telge som kommer stå på andra sidan i nästa möte. Inte en helt obekant uppgift.

– Vi mötte dem i en träningsmatch tidigt i säsongen och jag tror till och med det var första matchen med nytt spelsystem för oss. Då förlorade vi med 3-5 så nu tror jag att vi blivit mer varma i kläderna och kan ställa till det ännu mer för dem.

Trots att de tillhör det enda laget utanför SSL som lyckats ta sig vidare tror inte Vuontisvaara att Storvreta är helt uträknade. De har visat vad de går för. 

– Jag tror att folk räknar med att vi ska kunna slå Telge. Det räknar jag iallafall med att vi ska kunna göra.

Att få mäta sig med med några Sveriges främsta lag är en unik möjlighet. Det blir ett tillfälle att bygga erfarenhet och samla lärdomar. En självsäkerhet som inte minst kan tas med till det egna seriespelet. 

– Vi tar med oss mycket energi från den här matchen och mycket självförtroende till våra matcher i serien, säger Jonna Vuontisvaara.

Men siar hon framtiden är det tydligt att Storvreta vill fortsätta mäta sig med Sverigeeliten. Det är en tydlig målbild som går i linje med prestationerna i Svenska Cupen. Det stora målet för Storvreta är att motståndarna de nu ska ställas inför blir seriekonkurrenter i framtiden. 

– Storvreta har länge haft som mål att ta sig till SSL och har varit raka och tydliga med det. Men samtidigt tror jag vi behöver vara ödmjuka inför den här uppgiften nu och bevisa att vi har i högsta ligan att göra. Det tycker jag att vi gjort i Svenska Cupen. 

Säsongen består av många små och stora mål på resans gång. Den 23 oktober väntar kvartsfinalen och Vuontisvaara är säker på sin sak. Det är inte ett avskräckande uppdrag som väntar, än mindre omöjligt. 

– Jag trodde stenhårt på oss inför Täbymatchen också så jag tror självklart att vi skulle kunna slå ut Telge också. 

Foto: Adam Troy

Publicerad av Johanna Käck

Se Svenska Cupen här
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS