Kvalspelet till Ungdoms-SM startar i helgen

Publicerad

I helgen genomförs det första steget i Ungdoms-SM för pojkar runt om i landet. Slutspelet i den populära tävlingen kommer att spelas i IFU Arena i Uppsala i april då arenan blir värd för några av framtidens innebandystjärnor. 

I många av landets innebandyhallar kommer lag nu mötas för att ta sig vidare i det första steget av Ungdoms-SM. Med mycket innebandy runt om i landet skapar det förutsättningar att få ta del av intensiva och roliga matcher i en hall nära dig. 

– Ungdoms-SM är en fantastisk tävling som verkligen engagerar våra innebandyälskande ungdomar över hela landet. Jag uppmanar alla som har möjlighet att bege sig till en innebandyhall i helgen för att ta del av denna innebandyfest, säger Svensk Innebandys Tävlingschef, Daniel Gustavsson.

Många stora stjärnor har fått sitt första genombrott i Ungdoms-SM och redan i kvalspelet gäller det att hålla ögonen öppna. Vill man se underhållande och spännande matcher är kvalspelet det perfekta alternativet för att ta del av innebandyglädjen. 

I varje match ges lagen en chans att mäta sig mot olika motståndare, finslipa sina färdigheter och bygga på lagdynamiken. Kvalspelet blir en språngbräda för lagen att komma ett steg närmare den prestigefyllda slutspelshelgen i Uppsala. 

På flicksidan spelas första steget i Ungdoms-SM helgen den 9-10 november.

Publicerad av Johanna Käck

Svenska Innebandys tävlingschef Daniel Gustavsson reder ut förutsättningarna för tävlingen:

Pojklagen är indelade i 24 grupper med 4 lag vardera. Två lag från varje grupp går vidare till regionslutspelet. Till regionslutspelet (31 jan-2 feb 2025) delas lagen in i 16 grupper med 3 lag.

Gruppvinnaren i dessa grupper går vidare till slutspelet i Ungdoms-SM, som spelas i Uppsala den 4-6 april 2025. Lag som vinner sin grupp i kvalspelet får i regionslutspelet möta minst en grupptvåa och lag som möttes i helgens kval spelar inte mot varandra i regionslutspelet.

Mer information hittar du här
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS