Här är U19-damernas trupp till Euro Floorball Tour

Publicerad
Elinwadell

Det är dags för en ny samling när Euro Floorball Tour äger rum för U19-damerna i tjeckiska Karlovy Vary. Den uttagna truppen består enbart av spelare födda 2007, som kommer att spela tre matcher mot Finland, Tjeckien och Schweiz.

Det är ny tid för U19-landslaget. Ett generationsskifte är som vanligt i görningen för detta landslag men det som är unikt denna gång är att truppen endast består av spelare födda 2007.

– Det är en trupp med otroligt mycket egenskaper. Vi har spelare som har många och olika adelsmärken  och egenskaper. Potentialen som finns i den här laget är otroligt stor och nu gäller det för oss att få till en enhet och sätta sina roller, säger förundskapten Christoffer Suominen.

Att samlingen kommer att ha fokus på att få till en lagsammanhållning är glasklart när förbundskaptenen går igenom sina tankar inför lägret. Det finns en rad saker som staben jobbar med för att skapa en trygg och harmonisk miljö för spelarna.

– Många spelare gör sin första samling nu och då ska vi hitta lugnet för både dessa och de gamla. Ska man bli harmonisk i det man gör måste man veta tydligt vad man förväntas göra och vilka roller som finns i ett lag. Det ska bli otroligt roligt att se den här gruppen hitta rätt, säger Suominen och konstaterar:

– Det är enklare att säga än vad det faktiskt är att göra men vi har några konkreta exempel. Bland annat handlar det om att skapa en kaptensgrupp i laget, göra team building-aktiviteter och vara tydliga i vår kommunikation. Att bygga laget är jätteviktigt, det handlar om en stor och viktig del för att maximera möjligheten att få ut full prestation av truppen senare.

Senaste lägret för U19-damerna var Finnkampen i Uppsala. Där fanns spelare födda 2006 med vilket alltså innebär att den här truppen har spännande förutsättningar.

– Genom att det här är en ren 07-trupp har alla tekniskt sätt möjligheten kan spela ett VM. Det handlar om att sätta in det här nu och skapa framtida U19-landslagsspelare. Rent tidsmässigt är det en perfekt tid att sätta standarden för vad vi gör i landslaget, säger Christoffer Suominen och sammanfattar truppläget:

– Det är många spelare med här som är riktigt bra och det är många, både 07 och 08:or, på sikt som är och kommer vara aktuella för nästa VM. Det kommer vara riktigt tight om platserna.

Målvakter
Isa Böcker, Warberg IBF
Johanna Djärf, IBK Luleå

Utespelare
Alva Degerstedt, Karlstad IBF Ungdom
Tilde Dimitrov, Tyresö Trollbäcken IBK
Emellie Gharaei, Västerås Rönnby IBK
Elsa Gunnarsson, Västerås Rönnby IBK
Ellen Hedberg, FBC Partille
Isabella Holdt, Täby FC
Ida Hultsved, Åkersberga IBF
Inez Jansson, Strömsbro IF
Filippa Leo, Jönköpings IK
Jonna Lindgren, RIG Umeå IBF
Lisa Lindvall, RIG Umeå IBF
Alicia Ilin-Persson, Pixbo IBF
Elvira Nyström, Team Thorengruppen Ungdom SK
Elvira Nässén, RIG Umeå IBF
Mimmi Sköld-Magnusson, Älvsjö AIK IBF
Thea Thorsell, IBK Lockerud Mariestad
Tuva Tykesson, Malmö FC
Elin Wadell, RIG Umeå IBF
Alice Åberg, Växjö IBK Utveckling
Maria Ålund, IBK Lund Elit

Ledare:
Christoffer Suominen, Förbundskapten
Louisa Turton, Assisterande förbundskapten
Charlotte Fritzell, Team Manager
Maria Sohlin, Materialförvaltare
Anders Laurell, Leg. Fysioterapeut
Tobias Svensson, Scout
Mattias Tiger, Målvaktstränare

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS