VM-lotten – en hjälpande hand för Sveriges föreningar

Publicerad
VM 2024 1920X1080 Vmlotten

VM-lotten. Så kallas den exklusiva Sverigelotten som i sin grafiska utformning representerar innebandy-VM 2024. Lotten är en produkt av ett samarbete mellan Folkspel, VM 2024 och Svensk Innebandy där hela överskottet går tillbaka till föreningarna.

VM-lotten presenterades redan i april tidigare i år. Sedan dess har föreningar kunnat ta del av den och samla intäkter via försäljningen. Ett välkomnat verktyg till Sveriges föreningar tycker Johan Malmbjer, klubbchef i IBK Lund.

Kring hela Folkspel finns det otroliga möjligheter. VM-lotten är en del av det. Den ger jättemöjligheter att göra bra slantar för både små- och stora föreningar, säger Malmbjer. 

Efter en skakig ekonomisk tid och ett pandemimörker som skuggar tiden bakom oss bär VM-lotten en förhoppning att kunna generera bidrag i föreningskassan. Som en av Sveriges mest populära och största sporter kan lotten vara med och skapa ekonomiska effekter som är gynnsamt för innebandyn och utvecklingen. Lotten är till för att ge tillbaka till föreningarna. Något som Malmbjer ser positivt på. 

Jag hoppas det kan tillfalla ungdomslagen så att de kan åka på cuper och göra aktiviteter som de vill. Så tanken är väl främst att det kan generera något till våra ungdomslag, som i det här fallet kommer göra försäljningsjobbet i vår förening.

Att utforma en lott med direkt koppling till ett mästerskap är en händelse unik i sitt slag för Folkspel. Den egendesignade lotten följer VM:s grafiska profil och fyller ett symbolvärde för det ärofyllda mästerskapet som kommer utspela sig i Malmö senare i år. Fler föreningar väljer nu att ansluta sig. 

– Det är kul att vi kan synas lite extra med innebandy i designen och i det här fallet också synas för personer som inte nödvändigtvis håller på med innebandy. Vi får lite extra surr kring sporten.  

Just IBK Lund är en förening som använt sig av folkspel i flera år. VM-lotten ser Malmbjer som en bonus utöver de tillfällen där lottförsäljningen redan nyttjas i föreningen. 

Det kommer alltid säljas lotter, det kommer alltid spelas Bingolotto inför jul och så vidare. Så det är alltid en bra möjlighet som jag tycker fler bör ta tillvara på. 

Vill du säkra speltid för lotten i just din förening – kontakta Folkspel via mail på Folkspellag@folkspel.se. 

Publicerad av Johanna Käck

Fakta om VM-lotten

  • Lotten kostar 50 kronor
  • Möjlighet att skrapa fram 50 miljoner
  • Överskottet per såld lott är 20 kronor.
  • Exempel på beställning för föreningar: 375 st kuvert (med 20 lotter i varje) = 150 000 kronor kr till klubbkassan

Vill du säkra speltid för lotten i just din förening – kontakta Folkspel via mail på Folkspellag@folkspel.se. 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS