Information från domarkommittén om säsongen 2020-2021

Under året har fokus precis som de senaste säsongerna varit på fortbildning, coach- och fadderverksamheten. Av fjolårets förstaårsdomare fortsatte 81% att döma även denna säsong.

Elva av distriktets domare har dömt matcher på förbundsnivå. Ytterligare tre domare var tillsatta på förbundsmatcher som tyvärr ställdes in.

Trots den korta säsongen genomfördes över 40 coachuppdrag och 60 fadderuppdrag. Målet med säsongen var att genomföra fler besök i hallarna än någonsin tidigare. I den takt vi höll så hade vi haft goda förutsättningar att nå målet.

Inför säsongen rekryterades det flera nya domarfaddrar och coacher för att kunna stötta vår domarkår. Totalt har vi 62 personer som är med och på olika sätt stöttar våra domare ute i hallarna. Vårt arbete med våra unga domare har under säsongen uppmärksammats i Sveriges Radio där vi både varit med lite i radiosporten och även ett stort reportage i juniorsporten.

Årets fortbildningshelg arrangerades på Quality Hotell Globe, Sjöstadshallen, Liljeholmshallen och Eriksdalshallen. Utbildningen hölls en dag på plats och en dag digitalt. Totalt deltog 208 domare och ytterligare 85 domare deltog på licenskvällen. Kursutvärderingarna visar att deltagarna var väldigt nöjda med årets utbildningar. Traditionsenligt delades det under helgen ut priser till de domare som under säsongen utmärkt sig lite extra. Mer om pristagarna kan ni läsa här!

Under säsongen utbildades 64 nya distriktsdomare. Då dessa domare inte hann döma så mycket som vi hoppades på kommer dessa domare få fadderstöttning även under säsongen 2021-2022.

Under vintern och våren har vi erbjudit domarna digitala föreläsningar för att inte tappa motivationen. Bland annat har vi haft en inspirationsföreläsning med Therese Jensen som berättade om sin karriär som internationell domare och numera internationell domarcoach. Vi har även lyssnat till Måns Lööf som föreläste om hur man ska bemöta barn och ungdomar med olika funktionsvariationer.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2021-06-21, kl 08:19