Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

W.O.

W.O. - walkover

Lag som lämnar WO förlorar berörd match med resultatet 0-5 samt tilldöms böter om 3 000 kr för seniorlag/juniorlag resp. 1 000 kr för ungdomslag.

Lag som lämnar WO för andra gången under säsongen kan uteslutas ur serien.

Vid uteslutning tillkommer tävlingsavgift enl samma princip som vid avanmälan.
Blå lag - 2.000:-
Röda lag - 3.000:-
Svarta lag (junior, utveckling, veteran) - 4.000:-
Representationslag - halva anmälningsavgiften

Lag som lämnar WO i någon av seriens sista tre omgångar kan uteslutas ur serien. Detta beslutas av Tävlingskommittén. 

När ett lag beslutar för att lämna WO skall de kontakta tävlingskansliet. Om beslutet att lämna WO tas utanför StIBF:s kanslis öppettider (exempelvis fredag kväll) kan man lämna WO utan kansliets inblandning.

Detta sker genom att man inledningsvis tar kontakt med motståndarna samt domarna telefonledes, och meddelar sin avsikt att ej medverka i matchen. Därefter skickar man ett bekräftelsemejl på detta med både motståndarlag och StIBF:s tävlingsavdelning som mottagare.

Detta skall då frånta motståndarna som ej avser lämna WO skyldigheten att närvara, och därmed slippa antingen drabbas av en WO alternativt i vissa fall behöva göra långa resor tidigt på morgonen bara för att ett lag måste stå på banan.

Detta mejl blir alltså det bindande dokumentet lagen emellan, som påvisar för StIBF att ena laget ej behövde närvara och det andra ej har möjlighet att ”lura” till sig en WO-seger på detta vis.