Kanslichefen har ordet (1)

Välkommen till säsongen 2019/2020

Äntligen drar en ny innebandysäsong igång! Hösten är tiden för nystart och förändring, tiden då vi börjar i förskolan, skolan, kanske ett nytt jobb eller kommer till ett nytt lag.

Själv gör jag min 25:e innebandysäsong varav 24 av dem som senior. Sporten jag upptäckte i tonåren är min bestående kärleksaffär och jag är tacksam för att jag fortfarande tycker det är roligt att idrotta i vår sport. Min förhoppning är att det fortfarande om 10 eller 20 år finns en plats för mig i innebandyn.

Tyvärr är min resa inte likadan som för dem som börjat med innebandyn i tidiga år. Det mest vanliga är att man någonstans i tidiga tonåren slutar med innebandyn. För att vända på detta måste vi förändra vår syn på att träna och tävla. Vår idrott behöver ge fler alternativ och vara mer flexibel. Vi behöver kunna ge möjligheter för de som vill elitsatsa likväl som för de som inte vill det.

Svensk Innebandys målsättning är ju att vara en sport som alla ska kunna engagera sig i. För att lyckas med detta behöver vi vara inkluderande, vi behöver vara lyhörda och vi behöver vara nyskapande.

Under denna säsong testar vi ett nytt koncept. Serie M - Motionsinnebandy i Stockholms Innebandyförbunds regi. Vi hoppas kunna skapa en verksamhet för de som vill spela innebandy tillsammans under enklare former, tillsammans med ett gäng kollegor eller andra föräldrar. Vi vill erbjuda en innebandy som inte är så krånglig.

Inkludering handlar om att alla skall vara välkomna i vår idrott. Oavsett könsidentitet, ursprung, ålder eller sexuell läggning skall alla känna sig hemma i innebandyn. Stockholms Innebandyförbund har därför sett över regelverket och till kommande säsong 2019-2020 får flickor delta i pojklag likväl som pojkar får delta i flicklag då det sker i syfte för spelarens bästa och ej för att vinna enskilda matcher. ”Rätt spelare på rätt plats av rätt anledning”.

För att lyckas med att vara en inkluderande och jämställd idrott behöver vi stärka våra föreningar. Dels genom utbildning och vår egen organisationsutbildning Föreningslicens, men också genom mer praktiska åtgärder. En sådan praktisk åtgärd är att från och med hösten så sköter Stockholms Innebandyförbund all utbetalning och administration av domarersättning åt föreningarna. I och med detta vill vi frigöra resurser där de bäst behövs. Vi hoppas att detta ska underlätta för många ideella ledare och förtroendevalda i Stockholms föreningar.

Med en förhoppning om en bra men framförallt rolig säsong hälsar jag er välkomna till innebandysäsongen 2019/2020.

Hermine Dahlerus,
Kanslichef Stockholms Innebandyförbund


 

 

 

short_text    Publicerat av Jennie Stengård 2020-06-08, kl 15:35