Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Premiär för Motionsserien Nordöst

Skånes Innebandyförbund är ett distrikt med stark motionstradition och denna säsong växer den organiserade motionsinnebandyn ordentligt. FC Cimrishamn har haft en egen motionsliga i flera säsonger och under våren 2022 har alla föreningars motionslag chansen att spela sammandrag. Nu i helgen är det premiär för det senaste tillskottet Motionsserien Nordöst, "Äntligen" säger Joakim Assarsson som är ordförande i Bromölla IBK. 

Joakim Assarsson har varit drivande för att det ska bli en motionsserie i norra Skåne länge. Redan för ett år sen var allt klart för start när en ny pandemivåg kom och allt fick ställas in. Efter en lång väntan är det alltså dags för premiär nu i helgen och Assarsson är förväntansfull.

"Äntligen kommer vi igång med motionsbandy på serienivå. Vi är många gamla spelare som inte håller för det ordinarie seriesystemet så när möjligheten att att spela motionsbandy kom upp blev vi direkt intresserade."

Motionsserien Nordöst finns att följa i Svensk Innebandys officiella app. Bromölla IBK, Lönsboda IBK och Örkelljunga IF kommer mötas i sammandrag och drabba samman ungefär en gång i månaden resten av säsongen. Det är tydligt att Joakim Assarsson och hans Bromölla ser detta som en extra krydda till deras motionsverksamhet. "Nu får vi möta andra föreningar och tävlingshornen börjar växa ut igen efter nästan 15 år utan matcher."

Såväl Joakim som vi på Skånes Innebandyförbund tror och att detta kommer slå väl ut för motionsinnebandyn, nästa år hoppas Bromölla kunna ha två lag med. Imorgon lördag 27 november är det alltså dags, vi önskar deltagande lag ett stort lycka till! 

Har din förening också ett motionslag som vill möta andra lag ett par gånger under våren? Just nu har vi en intresseanmälan ute, fyll i den här: Intresseanmälan Motionsserier

short_text    Publicerat av Simon Löf 2021-11-26, kl 11:35