Spelplanen

Vad är Spelplanen?

Spelplanen är ett pedagogiskt verktyg som Skånes Innebandyförbund tagit fram tillsammans med RF-SISU Skåne. Spelplanen är tänkt att användas av innebandyledare i föreningarna i samband med träning eller teoripass för att enkelt kunna involvera spelarna i samtalet om spelet innebandy. Tanken bakom Spelplanen är att skapa delaktighet bland spelarna. Alla kan vara med och delta runt den stora spelplanen för att tillsammans flytta kopparna och diskutera.

Spelplanen kan även användas i ledarutvecklingssyfte när föreningens ledare träffas och skapar en gemensam syn på spelet.

Vad ingår i Spelplanen?

Förutom själva Spelplanen på 160x270 cm ingår sex blåa och sex röda koppar som representerar spelare.

Med Spelplanen följer även ett diskussionsmaterial för 3x45 minuter. Materialet kan ligga till grund för tre olika teoripass med fokus på Anfallsspel, Försvarsspel respektive Omställningar.

Hur får jag en Spelplan till min förening?

För att få hem en Spelplan till sin förening ska föreningens idrottskonsulent hos RF-SISU Skåne kontaktas. Idrottskonsulenten hjälper då till med beställningen och instruktioner för hur Spelplanen ska användas. Om föreningen inte fått någon kontaktperson tilldelad eller inte vet vem det är kan Skånes Innebandyförbund kontaktas för hjälp vidare.

Kontaktuppgifter till idrottskonsulenter hos RF-SISU Skåne hittar du här.

Vad kostar Spelplanen?

Spelplanen är kostnadsfri för innebandyföreningar som beställer den genom RF-SISU Skåne och använder diskussionsmaterialet som folkbildning.


Hemsidan Spelplanen X2

Informationsblad

Spelplanen Infoblad

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS