Spelprogrammen för Skånemästerskapen junior/ungdom/motion hittar ni genom att klicka på respektive klass nedan:

SIBF:s tävlingsbestämmelser och våra lokala förutsättningar samt tävlingskrav, gäller speciellt vid SkM. Observera att om två lag eller fler slutar på samma poäng i gruppspelet avgörs placeringen genom inbördes möte/möten enligt Svenska IBFs tävlingsbestämmelser kap 3 § 6 b. Vänligen läs igenom informationen innan turneringen startar så undviker vi missförstånd gällande placeringar i gruppspelet m m.

6-7 april
Damjunior 18 (födda 2005 och senare)
Herrjunior 18 (födda 2005 och senare)
Flickor C (födda 2009 och senare)
Pojkar C (födda 2009 och senare)

13-14 april
Flickor A (födda 2007 och senare)
Pojkar A (födda 2007 och senare)
Flickor D (födda 2010 och senare)
Pojkar D (födda 2010 och senare)

20-21 april
Flickor B (födda 2008 och senare)
Pojkar B (födda 2008 och senare)
Flickor E (födda 2011 och senare)
Pojkar E (födda 2011 och senare)

Den 20-21 april spelas även SkM för Herrar Motion.

Flera lag i samma klass: En enskild spelare får endast delta i ett lag i samma klass. Man kan alltså inte flytta spelare mellan lagen i samma klass.

Matchprotokoll/laguppställningar: IBIS-protokoll kommer att användas. Arrangerande föreningar kommer uppmanas att skriva ut dessa så tätt inpå gruppspelet som möjligt. Matcherna kommer att händelserapporteras av arrangören därför viktigt att ni lägger upp era laguppställningar för respektive match i iBIS.

Matchtid och paus: Matchtiden är 2 x 15 minuter rullande tid och pausen 5 minuter. Sista minuten i sista perioden spelas med effektiv tid.

Slutspel: De två bästa lagen i varje grupp går vidare till A-slutspel. Övriga lag i klasser på röd nivå spelar B-slutspel. Juniorklasser samt ungdomsklasser med färre än 8 anmälda lag spelar inget B-slutspel.

Sudden death i slutspelet: Om match är oavgjord i slutspelet förlängs matchen med 10 minuters sudden-death. Om matchen fortfarande är oavgjord avgörs matchen genom straffslagning i enlighet med regelboken (5 straffar vardera).

Time Out: Lagen får ta time-out i Skånemästerskapen enligt gängse regler.

Priser: En pokal och 20 medaljer delas ut till 1:an och 2:an i respektive klass (i både A- och B-slutspel). Priser till matchens lirare kommer inte att delas ut.

Dispenser:

Åldersdispenser

Ordinarie åldersdispenser som man har i seriespelet gäller även under SkM. Dock får max 2 överåriga spelare delta per match samt att spelare max får vara 1 år för gamla. Detta, oavsett vad för beslut som tidigare tagits för seriespelet. En spelare som deltar i en klass via en åldersdispens får inte delta i annan klass under SkM.

Generella åldersdispenser existerar inte i Skånemästerskapen. För att överårig spelare ska få delta krävs alltså att förbundets Tävlingskommitté beslutat om dispens antingen i seriespelet eller specifikt för Skånemästerskapen. 

Lagdispenser

Lag som inte har kommit så långt i sin innebandyutveckling har i samband med anmälan till Skånemästerskapen kunnat ansöka om att spela i en ett år yngre klass.

T ex kan ett lag födda 2010 ha fått godkännande för spel i Flickor- eller Pojkar E (födda 2011). Laget räknas i detta fall som ett 10-lag och kan således även använda eventuella åldersdispenser (spelare födda 09) de fått godkänt för seriespelet. 

Tävlingskommittén har godkänt följande lagdispenser:  

Örkelljunga IF F07 till F08 (Flickor B), IBF Veberöd/Blentarp P08 till P09 (Pojkar C), Frosta P08 till P09 (Pojkar C), Höganäs IBF P09 till P10 (Pojkar D) och Eslövs IBF P10 till P11 (Pojkar E). 

En, för åldersklassen, överårig spelare som deltar i ett lag via en lagdispens får inte delta i annan klass under SkM.

Könsdispenser

Det finns en generell dispens gällande spel för mixade lag i pojkklasser (upp t o m Pojkar A).

Frågor: Besvaras av Peter Dahlberg, tel 040-6005960

Tävlingsjury: Ordförande för tävlingsjuryn under SkM Rickard Träff 0727-147840 

Skånes IBF förbehåller sig rätten att ändra i spelprogrammet fram till turneringens start.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS