Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Angående händelse vid en ungdomsmatch i helgen

Som många säkert hört om så inträffade en händelse vid en ungdomsmatch i Skåne i helgen, där en ungdomsledare uppträdde olämpligt mot två ungdomsdomare. Vi på Skånes Innebandyförbund vill klargöra några punkter i anslutning till händelsen:

  • Domarna som dömde matchen har fått stöd i direkt anslutning till matchen och även därefter av representanter för Skånes IBF och Svenska Innebandyförbundet.

  • Både Skånes IBF och Svenska Innebandyförbundet har haft dialog med ledarens förening kring en schysst matchmiljö och hur vi i den skånska innebandyn kan stötta våra domare.

  • Skånes IBF har även haft dialog med ledaren.

  • Skånes IBF har inte haft någon del i beslutet huruvida domaren ska döma i SSL-slutspelet. Det är, som det ska vara, Svenska Innebandyförbundets beslut.

Att en ledare för ett ungdomslag uttrycker sig olämpligt mot domare är tyvärr inte en unik händelse. Ledare för ungdomar är alltid förebilder för sina spelare och ska uppträda på ett schysst sätt i såväl tränings- som matchmiljö. Domarna i det aktuella fallet visade mod och agerade korrekt när de kontaktade ansvariga personer.

Skånes Innebandyförbund genom Henrik Wetterlundh, ordförande

Läs mer

Trygg skånsk innebandy

#SCHYSSTMATCH

schysstinnebandy.nu

Använd gärna Skånes IBFs digitala verktyg Klimatkollen för att ge feedback på din upplevelse i samband med match.

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-03-23, kl 17:18