Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Vill du bli domare? Vill vill bli fler!

Vill du bli domare?

Svensk Innebandy har domare i alla åldrar. Det finns många anledningar till varför du ska bli domare:
- Det är utmanande och kul
- Du får en utbildning i ledarskap och lär dig att leda andra
- Du utvecklas som människa
- Du lär känna andra domare och blir en del av en gemenskap
- Du tjänar extra pengar

Att vara domare är ett ansvarfullt och samtidigt roligt uppdrag, och du är en nyckelperson för att barn, ungdomar och vuxna ska kunna utöva innebandy. Du är helt enkelt en viktig del av utvecklingen av Svensk Innebandy.

Det första steget för att bli domare är att gå en utbildning. Som innebandydomare går man en utbildning varje år och det är ditt distrikt som bestämmer vilka matcher du får döma efter utbildningen.

På den här utbildningen kan du antingen vara helt ny som domare eller ha gått utbildningen till matchledare och/eller ungdomsdomare tidigare (har enbart genomförts lokalt i förening). Efter att du gått den kan du börja döma ungdomar på det som kallas grön, blå och röd nivå, och sedan gå vidare i din domarkarriär

Fokus i utbildningen ligger på kunskaper om regler och hur du som domare ska röra dig på banan. Du får även en inblick i ledarskap och kommunikation som är viktigt för att bli en duktig domare.

Anmälan sker ovan via länken.
Domarkursen heter Distriktsdomare 1.

Skulle Corona-restriktionerna tillta kommer nya beslut att tas men utifrån dagens restriktioner kommer domarutbildningarna att genomföras, om än med en del åtgärder för att inte ta några risker gällande smittspridningen. En del kurser kommer delas upp i fler tvärgrupper och inga större folksamlingar över 50 personer kommer att genomföras.

Vi önskar en fin sommar!

short_text    Publicerat av Jakob Westerlund 2020-08-30, kl 13:31