Flytta match? så här gör du! 

1. Ta kontakt med motståndare och var överens om att ni tillsammans har som tydlig ambition att hitta en ny tid för matchen.

Ha alltid som utgångspunkt att komma överens. 

Notera att lämna W.O och flytta match har två olika innebörder och två olika administrativa avgifter kopplade till sig.

2. Titta på kommunens lokalbokning senast 7 dagar innan matchstart. Stäm av att nytt datum/tid/plats finns ledigt med kommunen efter att ni stämt av det med motståndarlaget.

Samtliga senior- och juniormatcher skall meddelas dalarna@innebandy.se med ett mail med de nya uppgifterna om matchen. Innebandyförbundet tillsätter domare/ändrar i IBIS. Glöm inte matchnummer, match flyttas inte utan matchnummer angett.

INGA matchändringar administreras via SMS eller telefon. Enbart mejl skall användas. 

Ni skall inte genomföra en bokning med lokalbokningar, det räcker att se att tiden är ledig i bokningssystemet. 

Notera att:

Innebandyförbundet äger rätten att flytta matcher som optimerar verksamheten, så som allas rätt till idrott, domartillsättning, flyttar för spelarutbildning, DM, länsfinaler etc.

Inga matchändringar får göras i sista omgången i jun-seniorserier. 

Lag/förening som deltar i JSM och USM eller har spelare i spelarutbildningen och landslaglag/förening som deltar i JSM/USM har rätt att flytta match om deltagandet i ovan nämnda evenemang inte kan kombineras med spelordning fastställd av administrerande förbund.

Lag/förening som har spelare uttagna till spelarutbildning/landslag, där deltagande inte kan kombineras med spelordning fastställd av administrerande förbund, har rätt att flytta match. Vid dessa tillfällen kan ej flyttande lag neka till matchflytt. Dock gäller att matchflytten vid dessa tillfällen skall göras senast fjorton (14) dagar innan matchstart.

Matchändringen skall vara innebandyförbundet tillhanda senast 7 dagar innan matchstart för att inte följas av administrativa kostnader.  

Force Majour:

Klass 2 och 3 varning defineras som Force Majeure och då utgår ingen ersättning till domarna. Beslutet om matchen skall spelas eller inte på grund av varningen måste tas med god marginal och i direkt anslutning till varningen. Sen avbokning av matchen kan fortfarande debiteras om inte domarna är meddelade med god marginal.

Innebandyförbundet äger alltid tolkningsrätten av vad som är Force Majuer och vad som är god marginal.

Kontaktuppgifter kommuner

Gästrike kommuner:

Hedvigslundshallen - gastrikland@innebandy.se

Gävle kommun: 026-17 97 08. 
(Arenor: Forsbacka, Träffen, Nynäs, Valbo, Ludvigbergsskolan, Andersberg, Wallback, Norrsundet, Testebo) 

Lediga tider i Gävle kommun hittar ni HÄR.

Sandvikens kommun: 026-24 11 10 (mån-tors 12:00-14:30) 026-24 21 55 (08:00-16:00) Karin (Arenor: Jernvallen, Bessemer, Söderskolan, Hammar, Parkhallen)

Lediga tider i Sandvikens kommun hittar ni HÄR.

Hofors kommun: Bokning av tider sker via bokningscentralen, tfn 0290-292 26 (må-fr 13:00-15:00). (Arenor: Hoforshallen, Värnahallen) 

Lediga tider hittar ni här.

Ockelbo kommun: 0297-554 69, 0297-555 39, 070-414 14 74, Håkan Alkberg (Arenor: Centrumhuset, Åbyggeby) 

Älvkarleby kommun: Bokning av lokalerna görs hos Fritidskontorets lokalbokning tfn 026-831 61, mån-tor kl 9.00-11.30. (Arenor: Rotskärsskolan, Sörgärdet)

Hälsinge kommuner:

Söderhamn - här.

Hudiksvall - här.

Alfta/Ovanåker - här.

Ljusdal - här.

Bollnäs - här.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS