Knatteligan i Gävleborg – en riktig innebandyfest
Det första vi vill trycka på är vår nya plattform, klicka här för att komma hit. Länk: http://innebandyforall.se/borja
Är er förening inte med mer er information där? Meddela oss gärna snarast så kan vi lägga till just er information.
Knatteligan är spelformen som vänder sig till våra yngsta i sammandragsform. En ordentlig innebandyfest där stor glädje sätts I centrum.
Här samlas lag och föreningar från hela distriktet att spela innebandy under en heldag med era matcher.
I första hand vänder sig formen till flickor/pojkar födda -17 och yngre. Knatteligan spelas i sammandragsform vid utvalda tillfällen under säsongen. Vi spelar här tre mot tre på mellanmål med målvakt (kan väljas utan) och man spelare tre till fyra matcher per sammandrag. En match är fjorton minuter lång med byten efter två minut.
Knatteligan vänder sig främst till spelare som anses som nybörjare eller som ett komplement till andra aktiviteter. Observera att i Gästrikland erbjuds även en serieform för grön serie som även den spelar i år i också spelar i mindre sammandragsformat.
*En separat inbjudan och anmälan till knatteligan skickas ut inför varje sammandrag.
Vår målsättning är att samtliga innebandyföreningar varje säsong bedriver nya innebandyskolor årligen i deras etableringssatsning av föreningen. Till denna säsong kan vi även erbjuda ekonomiska muskler för att genomföra satsningen.
Konceptet bygger på att bjuda in alla barn i närområdet, tjejer som killar och få de att prova på innebandy.
Gävleborgs Innebandyförbund kan stå för:
- Utrustning vid behov
- Marknadsföring på förbundets mediekanaler
- Marknadsföringsmaterial att dela i egna led.
- Kontakt med skolor och föreningar
- Det som är nödvändigt för att komma igång med verksamheten.
De två första träffarna kan Innebandyförbundet vara med och driva verksamheten där man också kan utbilda föräldragruppen i korta drag i vad som krävs för att bedriva en enkel och lyckad verksamhet i Svensk Innebandys Utvecklingsmodells anda. Motprestationen är att någon som har god kännedom om föreningen är med på plats samt att en tydlig ledarmanual/information finns på plats.
Det finns även ekonomiska stöd att söka för verksamheten, framför allt om det är på en geografisk ort där det idag inte finns någon verksamhet. Då kan man söka stöd för att få verksamheten bekostad.
Om ni vill ha stöd och vill veta mer, kontakta oss så vägleder vi.
Observera också att vi prioriterar nya föreningar som inte haft hjälp av oss tidigare, vi kan inte deltaga på alla föreningarnas innebandyskola fysiskt men vi kan vara med och stötta i konceptet och försöka vara så tillmötesgående som möjligt för samtliga.
När sker våra sammandrag?
Gästrikland:
Mer info inom kort
Hälsingland:
Mer info inom kort