Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Inför årsmötet: En ljus framtid möjlig med positiva siffror

En osannolik säsong på många plan

En säsong som säkert kommer gå till historien som en av de mest oförutsägbara på länge, både i samhället, inom idrotten och förstås då hälsingeinnebandyn. Pande- mins utbredning fick återigen stora konsekvenser då säsongens alla aktiviteter, tävlingar och sammankomster ställdes in på slutet av höstkanten. Ett stort hopp sattes till lättare restriktioner och en mindre glimt av inneban- dyspel fick vi igen på vårkanten men lika snabbt infördes nya restriktioner och säsongen var därmed ganska snabbt över.

Ett tråkigt år men också ett år där vi fick känna på att det som händer runt om oss är så mycket större än bara inne- bandy. För förbundets del har mycket av verksamheten handlat om planering, möten och ändrade förutsätt- ningar. I både stort och smått. Många föreningar hamnade i en tuff sits och vi förstår nu oroligheten som växt fram att spelare ska ha hamnat för långt i från innebandyrörelsen under pandemin och därmed valt att sluta.

Vi måste också passa på att tänka nytt och kreativt vilket många föreningar också gjorde. Många föreningar fann snabbt nya lösningar med uteträning och alternativa arbetssätt. För förbundet fortlöpte verksamheten i stället med mer planering och processtid än på många år, önskad utvecklingstid som också förhoppningsvis kan leda till en mer anpassad och flexibel verksamhet för att behålla så många som möjligt inom idrotten.

Vi kan trots pandemin och tuffa förutsättningar ändå se tillbaka på ett gott år med goda lärdomar. Dels saken i sig att ställa om till ett digitalt förhållningsätt, men också ur ett kultur- och ledarskapsperspektiv där förbundet blev en viktig stöttepelare i alternativa träningssätt för ledare och föreningar. Aktiviteter så som många lyckade digitala aktiviteter, där ibland ledarutbildningar, forumträffar, förenings- och förbundsutveckling, digitala träningsalter- nativ och så klart, pricken över i, arrangemanget av SM finalen i Gavlehovshallen är några delar som kan lyftas fram som ljusglimtar.

Något som faktiskt också hann genomföras var det rykande DM-spelet på seniorsidan som på höstkanten korade Gävle GIK till det vi också kallar ”Bäst i Gästrikland”. I både herr- och damfinalen stod Gävle GIK
som segrare mot IK Sätra. I herrallsvenska seriespelet, det enda som kunde avslutas på planen stod i stället IK Sätra som segrare mot stadsrivalen efter två derbysegrar utan publik. Två matcher som en mer ordinär säsong hade kunnat varit några av de större Innebandyfesterna på många år. Lagen i fråga blev också kvar i serien då underställda serier inte kunde återstartas vilket betyder att dessa derbymatcher med publik, får vänta på sig till nästa säsong.

Ytterligare en positiv del som har växt ur säsongen är paraverksamheten. Både verksamheten i sig, med fler föreningar som innan pandemins medföljande hårdare restriktioner under sen hösten arrangerade flera prova-på tillfällen. Många föreningar och samarbets-or- ganisationer har tagit frågan om en meningsfull aktiv fritid på lika villkor på allvar. Det har inneburit både verk- samhet och aktiviteter men också ett proaktivt samtal där förutsättningar för målgruppen har drivits framåt.

Gästriklands IBF har tillsammans med Hälsinglands IBF under säsongen 20/21 fortsatt arbetet med en organi- sationsplan som påsikt skall bli hållbar vilket är en del i det långsiktiga arbetet med att säkerställa resurser för att nå strategimålen i Svensk Innebandyn Vill. Under vårens sista del fattades också ett stort och historiskt beslut. Samgåendet mellan Gästrikland och Hälsinglands innebandyförbund till Gävleborgs Innebandyförbund blir under juni månad ett faktum efter att föreningarna på ett extra årsmöte i maj fattade det beslutet. Det betyder att många års effektivt och värdefullt samarbete distrikten i mellan nu får en förhoppningsvis starkare organisatoriskt grund att vila på, för fortsatt utveckling i hela Gävleborg.

I verksamhetsberättelsen kan ni ta del av Gästriklands Innebandyförbunds avrapportering för säsongen som har gått, ni kan ta del av vår måluppfyllelse med det absolut viktigaste målet nått för säsongen, dvs att öka antalet spelare. Här får ni läsa och verksamhetens inriktningar och vad som har prioriterats under säsongen och hur det har gått.

Vi kan konstatera att Gästrikland går till ett årsmöte med stor tillförsikt, med en ekonomi i l balans, med fina samarbeten mellan distrikten som är angränsande och mycket entusiasm hos föreningar och utövare är innebandygästrikland taggad på en härlig säsong som står framför oss.

Säsongen 20/21 ekonomiska resultat slutade på +44 048 SEK

Vi önskar er en härlig sommar och hoppas att alla får vara friska, så ses vi snart i Innebandyhallarna.

Michael Parment och Jakob Westerlund Gästriklands Innebandyförbund

 

short_text    Publicerat av Jakob Westerlund 2021-06-29, kl 09:45