Sverige klara för VM-final efter seger över Schweiz

Publicerad
Wilmajohanssonsemi

Semifinalen mellan Sverige och Schweiz i VM 2023 blev en rysare. Blågult kunde till slut vinna med 4-2 och är klara för VM-final. Väl där väntar Finland.

Sverige är klara för final i VM i Singapore. Det här efter att laget besegrat Schweiz med 4-2 i semifinalen. Tvåmålsskytt i matchen blev Wilma Johansson som efter slutsignal var mycket nöjd med avancemanget.

– Sjukt skönt. Vi fick verkligen kriga där ute idag så det är väldigt skönt att det räckte och att vi får spela final imorgon, säger Wilma Johansson.

Men semifinalen mot Schweiz blev en rysare. Johansson själv menar att det här var det tuffaste mötet mot Schweiz som hon varit med om i sin landslagskarriär.

– Jag tror att det här var det tuffaste och tajtaste mötet mot Schweiz som jag varit med om. Jag tycker att det är bra uppladdning inför imorgon. Det kommer att bli minst lika tufft imorgon.

Johanssons andra mål i matchen kom i ett viktigt läge när det återstod mindre än tio minuter kvar att spela.

– Det var ruggigt skönt att få trycka in den. Jag hade några lägen tidigare i matchen där jag inte tryckte dit den, så det var väldigt skönt. Ett viktigt läge också.

Imorgon väntar VM-final för blågult klockan 12.00 svensk tid. Där väntar ärkerivalerna Finland i ett möte som Johansson ser fram emot.

– Det är som det ska vara. Att få möta Finland kommer vara en sjukt rolig match. Jämnt tror jag att det kommer vara men det gäller att bara gå ut och verkligen ge järnet.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Första perioden
1-0 (02.43) Wilma Johansson (Moa Tschöp)
2-0 (10.25) Ellen Rasmussen
2-1 (16.07) Laila Ediz

Andra perioden
3-1 (16.45) Ellen Bäckstedt (Moa Tschöp)

Tredje perioden
3-2 (07.43) Celine Stettler (Isabelle Gerig)
4-2 (10.53) Wilma Johansson (Ellen Bäckstedt)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS