Att vara domare är inte alltid enkelt. Oavsett nivå så ska domaren fatta ögonblicksbeslut som ständigt förväntas bli rätt.
Domaren är där för att ditt lag ska kunna spela match. Den som blåser i pipan är så mycket mer än bara domare – det är någons barn, någons syskon, någons vän och någons förälder. Tänkt på att behandla våra domare med respekt – och att just du har en viktig roll för att ett gott hallklimat skapas i våra hallar.
Till er föreningar som deltar med lag i seriespel hos Stockholms innebandyförbund på blå nivå (hit räknas ej matchledarledda matcher in) och uppåt ska bistå förbundet med ett visst antal domare beroende på hur många lag man har i seriespel. Läs mer om detta nedan.
Frågor och svar
Hur många domare behöver min förening bidra med?
- I dagsläget har vi regeln att varje förening ska bistå med en domare per vart femte lag man har i seriespel.
Vad är en föreningsdomare?
De domare som en förening bistår med kallas föreningsdomare. För att bli godkänd som föreningsdomare behöver man ha dömt minst 20 seriematcher. Föreningsdomare rapporteras in nedan.
Vad händer om min förening inte rapporterar in några föreningsdomare?
- För varje domare en förening saknar får de betala en administrativ avgift på 3000kr.
Varför ska min förening bidra med domare?
- Detta är ett incitament för föreningarna att skicka sina juniorer/ungdomar på domarkurs och hjälper således förbundet med domarrekryteringen. Utan domare blir det inga matcher och vi ser det som ett gemensamt ansvar för alla i distriktet att hjälpas åt med att se till att vi har tillräckligt med domare i alla delar av distriktet för att kunna bedriva verksamheten.
Vad ska vi göra om vi upplever oss felfördelade från domarna under vår match?
Domare gör misstag, precis som spelare och ledare. Ibland gör domare avgörande misstag på samma sätt som en spelare missar ett öppet mål, men om ni bortsett från de enstaka misstagen och fortfarande upplever er felfördelade uppmanar vi er att rapportera in detta här.