Påminnelse - Förändrade matchändringsrutiner

Publicerad
Fbi Tullinge Tojnan Ibk

Till säsongen 2022-2023 genomförde Stockholm Innebandy en stor förändring gällande matchändringarna. Förändringen innebar att de tidigare två kostnadsfria matchändringsperioderna togs bort. Och ersätts med ett system där man kan flytta matcherna gratis över hela säsongen förutsatt att man är ute i god tid.

Nya reglerna
Gratis matchändring fram till tre veckor innan match. I samband med att spelschemat blir offentligt gäller gratis matchändringar fram till 18 september.

Tre veckor fram till sex arbetsdagar innan match kostar matchändringar 500:-.
Fem arbetsdagar innan match ökar kostnaden till 1000:-

Domarna har rätt till ersättning om matchändring görs fr.o.m. 2 vardagar fram till kl.12.00 sista vardagen före match. (För en helgmatch skulle detta innebära att matchändringar efter kl.12.00 på torsdagen så får initierande lag även stå för domarkostnaden utöver 1000 kr i matchändringsavgift.)

För att en matchändring ska räknas som inskickad ska motståndarna till initierade förening godkänt matchändringen. Därefter skickas matchändringen vidare till Stockholms Innebandyförbund. Den tidigare regeln med tre gratis matchändringar per lag tas bort.

Syftet med de nya reglerna är att dels underlätta för verksamheten gällande matchändringar men också skapa förutsättningar för Stockholm Innebandy, att kontinuerligt jobba med komprimera schemat i hallarna. De håltimmar som uppstår i samband med matchändringarna kan tätas ihop, vilket underlättar ur domarsynpunkt, caféscheman samt att andra idrotter inte planeras in i de hål som uppstår i schemat.

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS