Här är herrlandslagets trupp till Alicante

Publicerad
Brollden

I mitten av maj 16-20 blir det ett innebandyfritt läger för herrlandslaget. Istället för träning med klubba och boll blir det en hel del fysisk träning, tävling och gemenskap i spanska Alicante.
"Vi kommer att testa både tävlingsmänniskan och lagspelaren i olika moment", säger förbundskapten Thomas Brottman om lägret.

Det är en trupp som innehåller både erfarenhet och nytillkommet när Sveriges herrlandslag åker på läger till Spanien.

– Jag skulle säga att det är en ung och fräsch trupp som åker iväg. Det är ett yngre gäng som är med och det blir ett bra läge att känna på dem som spelare, människor och idrottsmänniskor. Det är viktigt för oss att gruppen ska fungera, säger Thomas Brottman och utvecklar hur han och kollega Niklas Nordén ser på truppläget:

– Vi har en ständig kontakt med ett 40-tal spelare. Man är varken given till VM för att man är med nu, eller utanför VM-truppen om man inte är med nu. Alla de 40 är landslagsspelare enligt oss i detta läge.

En grundingrediens i Thomas Brottmans och Niklas Nordéns framgångsrecept har varit att svetsa samman gruppen. Ett långkok som också sker på individnivå och något som de båda förbundskaptenerna ska se till att puttra vidare under detta läger.

– Vi kommer att testa både tävlingsmänniskan och lagspelaren i olika moment. Det tillsammans med umgänget kommer göra att det blir ett kravställande team building-läger skulle man kunna kalla det.

– Det är ett viktigt steg mot VM 2024 och då kommer vi dra åt skruvarna för att vi måste göra saker rätt och riktigt. Allt från hur man som spelare sköter levernet till proffsigheten, att man blir mer av en helårsinnebandyspelare.

I spelarnas packning kommer det dock inte att behövas någon innebandyklubba under detta läger, men träningsskorna ska givetvis med.

– Vi kommer träna en hel del fysiskt men det kommer inte vara innebandy. Vi hade kunnat åka på ett innebandyläger men vi ser inte vitsen med det när många precis kämpat sig igenom säsongen och har lite skavanker. Då är det bättre tajmat med att ha den här typen av läger.

Målvakter:
Jon Hedlund, Pixbo IBK
Karl Bending-Sörling, FBC Kalmarsund
 
Utespelare:
Casper Backby, IBF Falun
Jonathan Berglund, Skälby IBK
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Linus Holmgren, IBF Falun
Emil Johansson, IBF Falun
Daniel Kalentun, Pixbo IBK
Gabriel Kohonen, Storvreta IBK
Malte Lundmark, IBF Falun
Linus Malmström, FBC Kalmarsund*
Robin Nilsberth, Zug United, Schweiz
Ludwig Persson, Växjö IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Emil Ruud, IBF Falun
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Växjö IBK
Albin Sjögren, Zug United, Schweiz
Sakarias Ulriksson, Storvreta IBK

* Inkallad efter återbud från Hampus Ahrén, Nykvarns IBF
 
Ledare:
Niklas Nordén, Förbundskapten
Thomas Brottman,Förbundskapten
Stefan Nylander, Team Manager
Emil Lindström, Scout
Rikard Johansson, Fysioterapeut
Klas Skoglund, Målvaktstränare 

Andrea Hjelmåker, Idrottspsykologisk rådgivare
Jörgen Karlsson, Materialförvaltare
Roger Söderlund, Materialförvaltare

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS