Lär känna vår personal: Wilhelm Nilsson

Publicerad
Wille Hemsidan

För att spelare, ledare, domare och alla andra värdefulla individer vid träningar/matcher ska kunna genomföra det ni älskar mest – innebandy – finns vi på Skånes Innebandyförbund till för er. Vi som förbund gör hela tiden vårt yttersta för att skånsk innebandy ska fortsätta utvecklas. Kanske märker ni av vårt arbete ute i hallarna, men har ingen aning om vem som gör vad. Under juni månad ska vi se till så att ni får lära känna oss bättre. 

I samband med Skånes Innebandyförbunds årsmöte 2023 beslutades det att en kommunikatör skulle anställas. Visionen är att denne skulle fokusera på föreningslivet samt förbundets arbete i stort, vilket innebar att Wilhelm Nilsson anställdes. Han har nu varit hos oss sedan i höstas.

Har du tidigare haft en annan roll i förbundet eller inom liknande organisation? 

– För 10-15 år sedan var jag en del av Malmö FF:s kommunikationsteam. Erfarenheten har en stark förankring i den roll jag har på Skånes Innebandyförbund i dag. Det vill säga att kommunikationen utåt mot våra partners (i det här fallet föreningarna) är minst lika viktig som den interna kommunikationen.

– Jag har också arbetat som sportjournalist då innebandyn har fått utrymme. I arbetet har jag rört mig i Skåne, Halland och Småland, vilket jag värdesätter högt. Alla distrikt jobbar på sitt sätt och ju fler infallsvinklar jag har med mig i ryggsäcken desto bättre.

 Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra hårt för?

– För mig är det viktigt att alla får komma till tals och att alla blir sedda. Små som stora föreningar, men också individerna bakom. Min passion för alla typer av människor gör det därför enkelt att alla i innebandyfamiljen ska få synas hos oss – oavsett vem du är.

 Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Som kommunikatör ser aldrig en arbetsdag likadan ut som den föregående. Här gäller det att vara på tårna, vara lyhörd och besöka/ringa upp en föreningsrepresentant för att förhöra sig om vad som är på gång ute i Skåne. Jag blir lika glad varje gång jag får besöka en förening. Kärleken till föreningslivet och sporten lyser starkt, var jag än kommer. I mångt och mycket använder jag tangenterna för att skriva texter, även om en del saker och ting dokumenteras med kameran. En inte alltför ovanlig dag håller jag också i föredrag om kommunikation och sociala mediers betydelse inför våra medlemmar.

 Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är ett så kreativt och varierat arbete. Det är stimulerande. När jag sökte mig till Skånes Innebandyförbund såg jag en stor potential i innebandyn, såväl nationellt som regionalt. Det är en idrott som passar alla, oavsett om man är aktiv eller med i gemenskapen på läktaren. 

– Min roll innebär att stärka kommunikationen på alla fronter, som i sin tur ska främja den skånska innebandyn. Ni alla ska vara delaktiga, visa upp och vara stolta över det arbete som vi lägger ner. Det är min uppgift att se till så att vår fina idrott och människorna där bakom får synas.   

– Jag är inte den som går igång på färdiga projekt, utan älskar att ta mig an utmaningar. Vi som grupp har många utmaningar att stå inför. Med vår målmedvetenhet har jag en stor övertygelse om att vi kommer att nå framgång tillsammans. Därför älskar jag det här jobbet. 

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Det som gör innebandyn så fantastiskt är den familjära känslan som genomsyrar hela sporten. Min uppfattning är att det inte finns en “vi-mot-dem-känsla”, utan här hjälper man till och är en god kamrat oavsett kompetens eller klubbfärger. Det är vackert!

Kontakta Wilhelm
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS