Peter Dahlberg: "Kontakterna med alla ledare är det bästa med jobbet"

Publicerad
Peter Hemsidan

För att spelare, ledare, domare och alla andra värdefulla individer vid träningar/matcher ska kunna genomföra det ni älskar mest – innebandy – finns vi på Skånes Innebandyförbund till för er. Vi som förbund gör hela tiden vårt yttersta för att skånsk innebandy ska fortsätta utvecklas. Kanske märker ni av vårt arbete ute i hallarna, men har ingen aning om vem som gör vad. Under juni månad ska vi se till så att ni får lära känna oss bättre. 

Peter Dahlberg, det rutinerade esset som nu har varit anställd hos Skånes Innebandyförbund i drygt 24 år. Med sin gedigna erfarenhet är Peter allsidig och en fena på administration. Hans uppgift är att ansvara för tävling och ekonomi samt att handlägga bestraffningsärenden hos Svenska Innebandyförbundet.

Har du tidigare haft en annan roll där eller inom liknande organisation/förening/annan idrott/domare/spelare etc?

– Jag började spela innebandy i början av 90-talet och hoppade ganska snabbt, som många gjorde då, på både domar- och tränarspåret. Domare är jag fortfarande, även om antalet dömda matcher under en säsong minskat rejält mot förr. Har faktiskt en gång i tiden även varit styrelseledamot i Skånes Innebandyförbund.

Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra hårt för?

– Nej, det kan jag inte säga. För mig är det viktigaste att skånsk innebandy ur ett helhetsperspektiv frodas och mår bra.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Jag arbetar med tävling, ekonomi och är även utlånad till Svenska Innebandyförbundet där jag hjälper till med handläggning av bestraffningsärenden. Mina arbetsuppgifter består till stor del av administration. Så en vanlig arbetsdag sitter jag framför datorn på kansliet i Malmö Arena.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag har fått arbeta med min hobby i så många år.

– Och alla fantastiska föreningsledare som på ideell basis gör det möjligt för så många spelare att utöva innebandy. Kontakterna med er är det bästa med mitt jobb.

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Innebandy är en härlig sport med mycket fart och fläkt. I all sin enkelhet är sporten sjukt kul att både lira och döma.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS