Henrik Paulsson: "Bidrar till att fler får utöva världens roligaste sport"

Publicerad
Henke Hemsidan

För att spelare, ledare, domare och alla andra värdefulla individer vid träningar/matcher ska kunna genomföra det ni älskar mest – innebandy – finns vi på Skånes Innebandyförbund till för er. Vi som förbund gör hela tiden vårt yttersta för att skånsk innebandy ska fortsätta utvecklas. Kanske märker ni av vårt arbete ute i hallarna, men har ingen aning om vem som gör vad. Under juni månad ska vi se till så att ni får lära känna oss bättre. 

En av våra medarbetare är vår verksamhetschef Henrik Paulsson. Som verksamhetschef är hans huvudsakliga uppgift att ha ett operativt ansvar för verksamheten som helhet samt personalansvar.

 Hur länge har du arbetat inom förbundet?

– Jag har arbetat inom skånsk innebandy sedan hösten 2013. På Distriktslags-SM (nuvarande Distrikts-SM) i april 2013 jobbade jag ideellt och fick sedan chansen via FC Helsingborg/Skånes Innebandyförbund att projektleda samma turnering i april 2014, något jag är mycket tacksam för fortfarande. Hösten 2014 fick jag chansen att ansvara för U19-VM från Skånes IBF:s sida, en turnering med 16 landslag som spelades i Helsingborg i maj 2015. Därefter fortsatte jag på förbundet med bland annat ansvar för föreningsutvecklingen.

 Har du tidigare haft en annan roll där eller inom liknande organisation?

– Jag hade haft diverse olika arvoderade uppdrag inom idrottsevenemang till exempel tennisturneringarna i Båstad och Stockholm, men inget inom innebandyn. Jag har däremot spelat innebandy på motionsnivå sedan jag var 20 år.  

 Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra för?

– Jag brinner för skånsk innebandy som helhet och det är också min roll att ha ett helhetsperspektiv på alla delar i förbundets verksamhet. Ska jag peka ut någon hjärtefråga så är det att ge förutsättningar till skånsk innebandy att fortsätta växa i antal spelare, ledare och domare.

– Jag tror att vi har en stor potential att locka ännu fler till folksporten innebandy och fler spelare är också en av nycklarna till ännu mer engagemang i våra föreningar. I tillväxten ingår även att behålla fler spelare än vi gör idag och där jobbar vi just nu mycket med att alla inom sporten känner att skånsk innebandy är trygg och schysst.  

 Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Här får jag ta till klyschan att ingen arbetsdag är den andra lik. Jag har verkligen ett omväxlande jobb och arbetsuppgifterna varierar beroende på var på säsongen vi är. Just nu är det fokus för min del att säkerställa alla delar inför årsmötet som vi ska ha den 18 juni.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen i arbetsuppgifterna är en viktig aspekt. Sen är det känslan att få vara med och bidra till att fler får möjlighet att utöva världens roligaste sport utifrån varje individs egna ambitioner och förutsättningar, det är en riktigt givande känsla. Att vi inom skånsk innebandy då och då får äran att vara med och arrangera stora mästerskap såsom VM i december är en extra krydda som jag verkligen uppskattar med jobbet. 

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Den är fantastiskt rolig att utöva och sen finns det så otroligt många bra människor inom vår sport, som jag fått glädjen att lära känna genom åren. En stark gemenskap och en drivkraft att alltid vilja utveckla vår fina sport vidare från så många människor gör det till en fröjd att jobba med skånsk innebandy.

Kontakta Henrik
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS