Mikael Jeppsson: "Utvecklade verksamheten i tidig ålder"

Publicerad
Jeppsson Hemsidan

För att spelare, ledare, domare och alla andra värdefulla individer vid träningar/matcher ska kunna genomföra det ni älskar mest – innebandy – finns vi på Skånes Innebandyförbund till för er. Vi som förbund gör hela tiden vårt yttersta för att skånsk innebandy ska fortsätta utvecklas. Kanske märker ni av vårt arbete ute i hallarna, men har ingen aning om vem som gör vad. Under juni månad ska vi se till så att ni får lära känna oss bättre. 

Skånes Innebandyförbund har ständigt utveckling i fokus. En som arbetar med detta är vår medarbetare Mikael Jeppsson. Han gör nu sin andra sejour på förbundet och numera är hans roll att ha ett övergripande ansvar över spelar-, förenings- och tränarutveckling.

Hur länge har du arbetat inom förbundet?

– Som anställd är detta min andra sejour på Skånes IBF och som snart är uppe i två år. Sedan tidigare har jag ungefär 12 års tjänstgöring på kansliet, dock säger min goda vän och kollega Peter att det inte räknas längre.

Har du tidigare haft en annan roll där eller inom liknande organisation/förening/annan idrott/domare/spelare etc?

– Jag har jobbat som föreningskonsulent för IBF Backalirarna, klubbchef för Malmö FBC och verksamhetsansvarig för NIU-innebandy vid Malmö Idrottsgymnasium. Jag har också varit föreningsaktiv och klubblagstränare sedan tidigt 90-tal, haft hand om distriktslag, olika ledarroller för U19-damlandslaget och förbundskapten för Danmarks damer med mera.

Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra för?

– Utvecklingsarbetet inom spelare, ledare och föreningsnivå tycker jag sammanfattar det jag brinner mest för. Kanske att just elitdelen inom alla tre arbetsområden ligger mig lite extra varmt om hjärtat och som jag vill vara en del i att lyfta ännu mer.  

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Oj, det vet jag knappt själv. En stor andel av tiden tillbringas såklart på kontoret framför en dator, men jag har en stor fördel i att kunna vara ute en hel del i verksamheten på både kvällar och helger. Dagarna/veckorna styrs mycket utifrån vilka aktiviteter som är aktiva. Exempelvis så har jag den sista tiden varit ute en hel del på våra SpU-samlingar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Den helt egoistiska aspekten är ju att jag får jobba med något jag verkligen brinner för. Det är få förunnat och det är faktiskt ganska sällan som jag verkligen ”spyr” på innebandy, även om det såklart händer. Det är ju väldigt varierade arbetsuppgifter, och det finns alltid något att utveckla/förbättra, så det är ingen risk för långtråkiga dagar. Sedan så får jag nyttja min långa praktiska erfarenhet av föreningsverksamhet på och utanför plan i mitt arbete med att stötta våra föreningar/ledare.

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Bra fråga! Jag tror att jag fastande extra för innebandyn eftersom jag i tidig ålder kunde vara med och påverka innebandyverksamheten ute i lilla Dalby, där jag kommer ifrån. Då hade vi inga gamla ”mallar” att förhålla oss till, så vi fick upptäcka och komma på nya saker med sporten varje dag.  

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS