"Jag brinner för att Skånes flagga skall vaja högt"

Publicerad
Anders Nilsson Hemsidan

För att Skånes Innebandyförbund överhuvudtaget ska fungera krävs det en kompetent styrelse. Styrelsen är förbundets näst högsta organ som tar besluten när distriktsmötet inte är samlat. I vår styrelse finns det nio medlemmar som omfattas av rollerna ordförande, vice ordförande och ledamöter.

Anders Nilsson har tidigare varit verksam i Skånes Innebandyförbunds valberedning under de senaste två åren. I juni klev han dock in i en ny roll. Numera syns han till i styrelserummet och är därmed ledamot i Skånes Innebandyförbunds styrelse.

Vad är din styrelseroll och vad den innebär den?

– Genom min roll som ordinarie styrelsemedlem kommer jag titta lite närmare på hur vi kan hjälpa våra elitklubbar i Skåne på olika sätt. Vi har tillsatt en elitkomitté som vi kommer att arbeta vidare med under hösten.

Varför valde du att engagera dig som styrelsemedlem?

– Jag hoppas på att jag med min långa gärning, i en hel del olika roller inom innebandyn, kunna bidra med kompetens i breddverksamheten: flickor och pojkar samt dam och herr, och kanske framförallt i motionsinnebandyn. Under de senaste åren har jag följt och jobbat med elitinnebandyn i Skåne. Jag anser mig därför ha en god bild av de utmaningar som klubbarna står inför.

Har du tidigare haft/har nu en annan roll inom liknande organisation/förening?

– Jag har senast varit en del av IBK Lunds styrelse, men har även tidigare varit styrelseledamot inom fotbollen i Skåne. I sjuårsåldern började jag i idrottsrörelsen och har hållit igång med de flesta bollsporter – både med stor och liten boll. Idag spelar jag fortfarande innebandy i Stanstads motionslag.

– Därutöver har jag varit sponsor/marknadsansvarig, evenemangsansvarig och speaker på bredd- och elitnivå. Även tränare på barn- och ungdomssidan samt på seniornivå. Därtill har jag också haft en roll som sportchef i dameliten.

Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra för?

– Jag brinner för att Skånes flagga skall vaja högt och att hjälpa Skåne som distrikt, samt att alla klubbar skall få sin röst hörd.

Vad gör du utanför Skånes Innebandyförbund?

– Jag jobbar som företagssäljare på Braathens Regional Airways med upphandlingar, företagsavtal, kundbesök, nätverksmöten och resebyråbesök. Hejar gärna på bästa grönvita laget och Helsingborgs IF. Stöttar mina barn i deras idrottsutövande.
 
Vad är det bästa med din roll som styrelserepresentant?

– Möjligheten i att möta alla aktiva i klubbarna runt om i Skåne och få höra deras berättelse om sin verksamhet. Det känns bra att kunna hjälpa och stötta klubbarna att få en fungerande daglig verksamhet.

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Alla kan spela innebandy; barn som äldre. Inga större förkunskaper behövs, bara ett glatt humör.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS