3) Flest gjorda mål
4) Inbördes möte
5) Minst antal utvisningsminuter
6) Lottning

I de fall gruppspelen avgörs med olika antal deltagande lag i grupperna görs en omräkning av grupperna så att lagen på samma placering jämförs med ett lika antal spelade matcher.

Detta görs genom att grupp/grupper med flest antal deltagande lag stryker matcherna mot de lag som placerats sämst i gruppens slutliga resultattabell till man uppnått lika många matcher i de olika grupperna.

Undantag sker om en grupp består av två (2) lag varvid poängkvot tillämpas i den gruppen.

Jämförelsen av lagen som hamnat på samma plats i de olika grupperna görs enligt nedanstående ordning:

1) Poäng
4) Minst antal utvisningsminuter
5) Lottning

Avancemang
Formerna för avancemang i de olika tävlingsklasserna publiceras i anslutning till att de definitiva spelprogrammen publiceras när de inledande gruppspelen offentliggörs.

Speltid
2 x 20 min, sista tre minuterna effektiva. Matcherna får sluta oavgjort.

Spelform
Turnering - alla möter alla en gång i respektive grupp.

Domararvoden
320 kronor per domare och match. Betalningen administreras av förbundet och deltagande föreningar. Domarna ska alltså inte betalas på plats.

Arrangemang
Arrangerande förening (StIBF ytterst ansvarig).

Resultatrapportering
Händelse samt resultatrapportering sker av arrangören (sekretariatet) i administrationsverktyget IBIS. Arrangören skickar in matchprotokoll till StIBF.

Slutresultat
I gruppspelet så får matcherna sluta oavgjort.

Period 2 - Förkval & Åttondelsfinaler

Spelperiod Förkval: 1 oktober – 31 november
Spelperiod Åttondelsfinaler: 1 november – 31 januari

Matchläggning
Stibf ansvarar för matchläggningen tillsammans med den/de föreningar som utses till medarrangörer.

Hemmalag
Lag som står som hemmalag enligt spelordningen. Om lagen kommer överens om att byta hemma- och bortalag måste StIBF informeras. En inbjudan ska skickas till domare och bortalag, senast 4 dagar innan matchstart.

Avancemang
Segrande lag går vidare till nästa omgång.

Speltid.
3 x 15 min, sista tre minuter effektiva. Vid oavgjort slutresultat tillämpas 5 minuter sudden death (effektiv tid), följt av straffläggning om det slutar mållöst.

Spelform
Direktutslagning.

Domararvode

350kr per domare. Lagen står för kostnaden av varsin domare. Domararvodet betalas av förbundet och faktureras i efterskott till berörda föreningar.