Förtydligande gällande antal domare per förening

Publicerad
Bakhuvud Domare Fotocredd Wiklund
Glöm inte att anmäla in vilken/vilka domare som dömer för er förening under säsongen!

Inför säsongen 2011-2012 beslutades att föreningar som deltar i Stockholm Innebandys seriespel ska hålla med aktiva domare


Med en aktiv domare menas att respektive domare ska döma minst 20 matcher per säsong och att domaren sköter sina åtaganden gentemot Stockholms Innebandyförbund.

Förening som inte har aktiv/aktiva domare åläggs att betala en administrativ avgift om 3.000kr/domare vilken faktureras i slutet av säsongen.

Föreningarna ska hålla med en aktiv domare per vart femte lag som deltar i seriespel i blå medel och uppåt. Observera att dessa regler inte gäller nya föreningar det första tävlingsåret.

1-5 lag = 1 domare
6-10 lag = 2 domare
11-15 lag= 3 domare osv.

För att skapa en sundare arbetsmiljö för våra domare och för att ha tillräckligt med domare för att kunna spela distriktets alla matcher behöver alla föreningar i Stockholm hjälpas åt och ta ansvar i domarfrågan. Denna regel är ett incitament för föreningen att skicka sina juniorer/ungdomar på domarkurs och bidrar därmed till en naturlig rekrytering av domare. Det innebär också att föreningarna gemensamt bidrar till en geografisk spridning på de aktiva domarna i distriktet.

Till formuläret - Antal domare per förening!
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS