Distriktslagsuttagningar i Skanskvarnshallen & Sköndalshallen

Publicerad
Stockholm F16 Samling
Nu till helgen är det full fart i Skanskvarnshallen och Sköndalshallen där distriktslagsuttagningarna kommer äga rum! Vi kollar läget med distriktslagsansvarige Daniel Kölborn inför kommande uttagningar:

Hur känns det inför första uttagningshelgen?
Jag vet att jag talar för alla i ledarstaberna när jag säger att vi är minst lika taggade och förväntansfulla som spelarna är. Det ska bli väldigt kul att få dra igång med en ny årskull.

Vad väntar spelarna på plats?
Nu i helgen så kommer samtliga nominerade spelare deltaga på två pass där det kommer vara både teori, övningar och matchspel. Varje spelare kommer få en numrerad väst som man ska bära hela träningspassen. Detta är för att vi ledare ska kunna urskilja vem som är vem. Syftet med första helgen är att lära känna spelarna så bra det går. Se hur de hanterar olika moment i spelet, hur de tar emot taktiska direktiv samt hur de är som människor.

Hur ser upplägget ut?
Vi har två uttagningshelger nu i maj som samtliga spelare kommer vara med på. Efter det bantas antalet spelare som går vidare till uttagningshelg 3 i augusti. Efter den helgen kommer tränarna ta ut en träningstrupp på ca 30+4 spelare som har ett träningsläger och tre träningspass ihop under september/oktober.

I slutet på oktober tar tränarna ut SM-trupperna som består av 18+2 spelare. De tar även ut 5 reserver som är med och tränar med laget hela vägen fram till SM och som ska kunna vara redo att hoppa in om någon spelare skulle bli sjuk, skadad eller av någon annan anledning inte kunna deltaga på SM. Historiskt sett är det alltid någon av reserverna som får åka med till SM.

Kan du berätta mer om din roll i distriktslaget?
Mitt jobb är väl att vara lite spindeln i nätet och se till att verksamheten bedrivs på ett bra sätt och hela tiden utvecklas. Jag ansvarar ihop med vår sportchef Alexander Veztman för att rekrytera tränare och ledare till lagen samt att sätta upp tydliga direktiv och målbilder för lagen. Sen sköter jag det mesta utanför planen som t.ex halltider, kläder, boende och transport under SM m.m. Utöver det försöker jag vara allmänt behjälplig där det behövs med allt från att vara med och hålla träningar till att scouta motståndare.  

Vad har du för tips till alla spelare som ska gå på uttagningarna?
Ha roligt, prata med dina medspelare och ge energi. Våga är något vi pratar mycket om. Hellre att man misslyckas några gånger än att man bara spelar säkert. Gör det som du är bra på. Vi ska bygga ett lag och till det behövs verkligen alla spelartyper.  

Vi vet att många spelare är väldigt nervösa på första passet. Av den anledningen har vi i år ökat på antal pass så att alla spelare får 4 pass totalt de två första helgerna innan vi börjar minska ner antalet spelare som går vidare. Så skulle första passet inte gå så bra på grund av att man är så nervös så har man ändå tre pass till på sig att få visa vad man går för.

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS