Sandvikens AIK kvalar till Allsvenskan!

Publicerad
SAIK Dam
Vi har en spännande kvaltid inför oss, det börjar redan nu på fredag då Sandvikens AIK har ett första kvalmöte mot Kumla IBK!
Inför kvalhelgen har vi hört av oss till Micaél Lindén (tränare Sandvikens AIK), för att ta tempen.

Vad hade ni för målsättning inför säsongen? - "Från föreningens håll så var det att hålla oss kvar i div 1 men ta steg uppåt jämförelse med förra säsongen. Internt hade vi en målsättning att komma topp 5 för att kunna ev vara med och ställa till det där uppe. Mottot har varit att vi tar en match i taget och går för vinst varje gång, inte lägga så mycket energi på tabell mm." - Micaél Lindén

Laget gick ifrån grundspelet med 16 av 22 vunna matcher.

Hur är känslan inför kvalet? - "Vi går in med en bra känsla inför kvalet. Vi är laddade och det ska bli fruktansvärt kul och häftigt att få spela såna här matcher och kunna bjuda publiken på Jernvallen på matcher med ”liv och död” karaktär nu när det är de sista matcherna som spelas på klassiska Jernvallen innan intåget till nya Ferrum Arena." - Micaél Lindén

Ferrum Arena ligger i Sandviken och planeras invigning till tidig höst, där det kommer finnas plats för 1200 sittplatser för publik. 

Säsongen enligt Lindén har varit bra, men att de inte visste inför säsongen vart de stod. Det gav en positiv känsla och framtidstro då de kände att de kunde stå upp och utmana det tidigare allsvenskalaget Hagunda i början på säsongen trots förlust. 

Under säsongen har laget hittat flera olika sätt att vinna och lagt ner mycket tid och engagemang för att ta poäng, vilket givit resultat. Nu står de inför viktiga matcher inför sig för att tävla om en plats i Allsvenskan kommande säsong. " Så nu är det full gas" avslutar Lindén.

Kvalmatcherna i Play Off 1:
Fredag 15 mars - Arena Jernvallen
Söndag 17 mars - Kumlahallen
Lördag 23 mars - Arena Jernvallen (Ev 3:e avgörande)

Vinner Sandvikens AIK kvalspelet kommer de att gå vidare till Play Off 2 och möta ett Allsvenskt lag i ett avgörande om bäst av tre matcher, där vinnaren spelar i Allsvenskan säsongen 24/25.

Var med och stötta och följ damerna genom denna resa på plats samt digitalt!

Publicerad av Maja Nordin

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS